Çözüldü Windows 10 'CRITICAL PROCESS DIED' mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lotuferhat

Megapat
Daha fazla  
İyi günler, bir kaç gündür açmadığım ve daha öncesinde böyle bi sıkıntı yaşamadığım bilgisayarım bugün ''CRITICAL PROCESS DIED'' diye mavi ekran vermeye başladı, tam süre aralıklarını hesaplamadım ama yaklaşık 10 dakikada bir bu hatayı alıyorum.

Normalden farklı olarak bilgisayarı açtığımda önceden C diskini taramazdı, şimdiyse her açışımda 10 saniye içerisinde bir tuşa basmazsam C diskini tarıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu hatayı alıyor olmanızın sebebi aygıt sürücüsü uyuşmazlığı, ya da ram/ hdd hataları olabilir. Bu yönde markanızla irtibarata geçerek donanım kontrolü yapmanızı önerirken işletim sistemi bazlı birkaç işlem önereceğim.

Öncelikle bu hatayı tetikliyor olabilecek uygulama ve hizmetlerden arınmak için clean boot yapalım. (Linkteki adımları takip ederek yapabilirsiniz.)

https://support.microsoft.com/tr-tr/kb/929135

Ardından Windows tuşu + R tuşlarına birlikte basarak çalıştırı açalım ve taskschd.msc yazalım ve entera basalım. Açılan pencerede sol taraftaki Görev zamanlayıcı kitaplığına tıklayalım. Tıkladığınızda orta kısıma gelen görevlerin tamamını seçip önce sonlandıralım ardından silelim.
Bu yöntemi izleyerek sıkıntımı hallettim sanırım, bilgisayarım uzun bir süredir açık herhangi bir mavi ekran hatası vesaire almadım.

Minidump dosyanı paylaşır mısın?

Bu hatayı alıyor olmanızın sebebi aygıt sürücüsü uyuşmazlığı, ya da ram/ hdd hataları olabilir. Bu yönde markanızla irtibarata geçerek donanım kontrolü yapmanızı önerirken işletim sistemi bazlı birkaç işlem önereceğim.

Öncelikle bu hatayı tetikliyor olabilecek uygulama ve hizmetlerden arınmak için clean boot yapalım. (Linkteki adımları takip ederek yapabilirsiniz.)

https://support.microsoft.com/tr-tr/kb/929135

Ardından Windows tuşu + R tuşlarına birlikte basarak çalıştırı açalım ve taskschd.msc yazalım ve entera basalım. Açılan pencerede sol taraftaki Görev zamanlayıcı kitaplığına tıklayalım. Tıkladığınızda orta kısıma gelen görevlerin tamamını seçip önce sonlandıralım ardından silelim.
Bu yöntemi izleyerek sıkıntımı hallettim sanırım, bilgisayarım uzun bir süredir açık herhangi bir mavi ekran hatası vesaire almadım.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı