Windows 10 CRITICAL_PROCESS_DIED hatası veriyor

OsmanT20

Centipat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, yaklaşık 1haftadır aynı hatayı alıyorum ama son 3 gündür bilgisayarı açamıyorum. En başta bilgisayarı açtığımda normal şekilde devam ediyor ancak şu oturum aç kısmında da donabiliyor veya sonrasında açıldığında 1dk sonra kendi kendine hemen donuyor ve mavi ekran hatası alıyorum oda CRITICAL_PROCESS_DIED diyor bilgisayarı açamıyorum hiçbir şekilde erişemiyorum sıfırlamayı da denedim oda olmuyor acil yardım edin.

Genel nedeni bozuk sistem dosyalarıdır. Diğer nedenleri ise Windows Gezgini ile ilgili sorunlar, sabit disk sürücüsü ile ilgili sorunlar veya katı hal sürücüsü ile ilgili sorunlar, kullanılan sürücülerdeki hatalar ve bozulmalardır. Bilgisayar doğru bir şekilde kapatılmadığı zaman da da bu hata ile karşılaşılabilmektedir. Bilgisayarın direkt fişinin çekilmesi, bataryasının sökülmesi gibi aniden güç kesilmesi ile beklenmedik bir şekilde kapatılmaya zorlanması bu hataya sebep olmaktadır.

Genel nedeni bozuk sistem dosyalarıdır. Diğer nedenleri ise Windows Gezgini ile ilgili sorunlar, sabit disk sürücüsü ile ilgili sorunlar veya katı hal sürücüsü ile ilgili sorunlar, kullanılan sürücülerdeki hatalar ve bozulmalardır. Bilgisayar doğru bir şekilde kapatılmadığı zaman da da bu hata ile karşılaşılabilmektedir. Bilgisayarın direkt fişinin çekilmesi, bataryasının sökülmesi gibi aniden güç kesilmesi ile beklenmedik bir şekilde kapatılmaya zorlanması bu hataya sebep olmaktadır.

Peki ne yapacağım nasıl açabilirim bilgisayarı?

Paylaşabilir isen hemen yap. Paylaşamaz isen temiz kurulum.

Bu arızlar maalesef SSD veya HDD'den kaynaklı olur çoğunlukla kimse bu hatayı almak istemez internette bazı çözümler var ama işe yaracağını sanmam çünkü bilgisayarı açman gerekiyor bozulma ihtimali çok yüksek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı