Windows 10 Dahili Uygulamaları Kapatmak

Makaleler
12
Artık o kadar çok kaynak tüketiyor ki sadeleştirme kararı aldım. Test ettim sadeleştirince daha sorunsuz, akıcı ve hiç kaynak tüketmiyor nerdeyse. Ben her başlattığımda kapatmak yerine bu explorer.exe, Windows mağaza uygulamaları, bazı Windows uygulamaları ve benzeri özellikleri nasıl kapatırım? Hizmetleri kapatabiliyorum burası tamam. Başlangıç uygulamaları da tamam. Peki bu Windows uygulamalarını nasıl kapatacağız?

Explorer.exe, Windows'u kullanmanı sağlayan arabirim. Onu kapatmak söz konusu olamaz, saçma bir talep. Kaynak kullanımı konusunda da uzun zamandır gereksiz servisler devreye sokulmuyor. Bu Vista'dan beri böyle.

Kullanmadığınız Windows uygulamalarını sağ tıklayıp Kaldır diyerek silebilirsiniz. Daha ötesinde ince ayar yapacağım derseniz de bu yazılıma bakabilirsiniz:

Repair & Fix Windows 10 | PC Repair Maintenance Window - YamicSoft

Sonuçta Görev Yöneticisinden kapatılabiliyor "explorer.exe" veya benzeri uygulamalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…