Windows 10 desteği bitince ne yapacaksınız?

discordf

Decapat
Aklımda bir soru takıldı, ben Windows 11'e geçsem kasmalar yaşar, Update'lerde sorun çıkar. Windows 10'da kalsam desteği bittiği için çok şey yapamayacağım. Microsoft bizi düşünmez mi ya? Gerçekten akıl almıyor, peki sizin de desteklemiyorsa ne yaparsınız? Ben Microsoft'un desteği biraz daha uzatacağını ancak artık eskide kaldığı için tamamen bitireceğini düşünüyorum. Ne yapalım, artık geçmemiz gerekecek. Microsoft gerçekten kötü, 2025 yaklaşıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aklımda bir soru takıldı, ben Windows 11'e geçsem kasmalar yaşar, Update'lerde sorun çıkar. Windows 10'da kalsam desteği bittiği için çok şey yapamayacağım. Microsoft bizi düşünmez mi ya? Gerçekten akıl almıyor, peki sizin de desteklemiyorsa ne yaparsınız? Ben Microsoft'un desteği biraz daha uzatacağını ancak artık eskide kaldığı için tamamen bitireceğini düşünüyorum. Ne yapalım, artık geçmemiz gerekecek. Microsoft gerçekten kötü, 2025 yaklaşıyor.
Windows 10 ile devam edeceğim. İyi bir sistem toplayana kadar.

Linux kullanabilirsin dostum. Bilgisayara da biraz ilgin varsa zevkli bir deneyim olacaktır senin için. Kullanım alanını bilmiyorum ama oyun konusunda Valve sağ olsun büyük oranda desteği var. Office uygulamalarını webden kullanıyorum. Güvenlik konusunda Windows'tan daha iyi ve sık güncelleme alıyor.

Linux'um kenarda duruyor. Windows kullanmaya devam edeceğim zaman yine Windows 10 kuracağım.

Anti-virüsler ne güne duruyor?

Olay AV'lerden bağımsız. İşletim sistemi açıklarını AV kullanarak gideremezsiniz.

Anti-virüsler ne güne duruyor?
Antivirüs sistemdeki açığı mı gideriyor kanka ?

Güncelleme gelmese saldırılarda savunmasız oluruz hocam. Tek çare Linux gibi, ama öğrenmesi kolay değil maalesef.

Linux öğrenmesi gerçekten kolay kanka, ortalama bir kullanıcı biraz da hevesi varsa birkaç aya kalmaz çözer birçok şeyi. Bir sorunla karşılaşınca git GPT'ye sor. Çözemezsen forumlara bak. En kötü buyur gel buradan sor.

Antivirüs sistemdeki açığı mı gideriyor kanka?

Linux öğrenmesi gerçekten kolay kanka, ortalama bir kullanıcı biraz da hevesi varsa birkaç aya kalmaz çözer birçok şeyi. Bir sorunla karşılaşınca git GPT'ye sor. Çözemezsen forumlara bak. En kötü buyur gel buradan sor.

Hocam Linux'a bende geçmek isterim ama sanal makinede bile 2 saniye dayanamadım. Ben hazır istiyorum, bana uyan tek Windows.

Hocam Linux'a bende geçmek isterim ama sanal makinede bile 2 saniye dayanamadım. Ben hazır istiyorum, bana uyan tek Windows.

Hazır... Yani burada Linux fanı gibi savunma yapmayacağım. Windows kadar hazır bir Linux dağıtımı belki Ubuntu olabilir. Ama bir sorunla karşılaşman muhtemel. Windows'ta da karşılaşıyorsun aslında da... Neyse Linux'la ilgilenirsen Yusuf İpek diye bir YouTube kanalı var oradan başlayabilirsin araştırmaya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı