Windows 10 desteği kesilince eski bilgisayarlar ne olacak?

Yer
Başkent
Windows 10 desteği kesilince eski bilgisayarlar tamamen çöp hale mi gelecek? Başka işletim sistemleri var ama hiçbiri Windows kadar yaygın ve uygulama desteğine sahip değil. Destek kesilince eski bilgisayarlar alışılmışın dışında mı kullanmak zorunda kalacağız, yani diğer işletim sistemlerine yöneleceğiz? Eski ama hala çok güçlü sistemler var hatta DDR3'te bile, bu sistemler tamamen çöp mü olacak?

Destek kesilince işletim sistemini direkt kullanılamaz hale getirmiyorlar. Sadece güvenlik ve özellik güncellemeleri almayı durduruyor. Fakat desteği kesilince genelde o işletim sisteminin yaygınlığı da azalır, çoğunluk desteklenmekte olan işletim sistemlerine geçer. İşletim sistemini kullanan kişi sayısı az olacağı için ise programlar ve oyunlar yavaş yavaş ona desteği kesmeye başlar. Yani isteseniz de istemeseniz de bir süre sonra sizin de yükseltmeniz gerekiyor.

Onlar Windows 10'a geçti.
Okulumuzda ve çevremde hâlâ Windows 7 kullanmakta olan bilgisayarlar mevcut. Hatta hastanelerde bile sık sık Windows 7 kullanılıyor. Şu anlık kullanılabiliyor fakat dediğim gibi yakın gelecekte programlar ve oyunlar tarafından destek ciddi oranda kesilmeye başlayacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı