İyi akşamlar. Microsoft Store açılmama ve çeşitli buglardan dolayı Windows 11'den 10'a geri temiz format atmıştım zamanında. Mâlum seneye 10 desteği bitiyor. Uygulamalar işletim sisteminden tam olarak ne zaman çekilmeye başlar? Windows 11 şu an 24H2 güncellemesi ile kullanabilir hâle geldi mi memnun olan var mı acaba? Bâzı kaynaklar da güncellemeden şikayetçi olanlar görmüştüm.
Ekim 2025'te destek bitiyor fakat her ne kadar hala Windows 8.1 kullanan bilgisayarlar ve akıllı tahtalar var ise Windows 10'unda hemen kullanılamaz hale gelemez fakat sen Microsoft uygulamalarını kullanacaksan ve fazla grafikli oyun oynayacaksan Windows 11'e geçmen gerekir. Hatta ileride gelişmiş driverlerde sorun yaşayabilirsin. Kısacası ortalama kullanılacak bilgisayar 2026 nın sonlarına doğru rahat kullanılır.
Microsoft'un yardımıyla, desteklenmeyen işletim sisteminizden Windows 11'e sorunsuz şekilde geçiş yapın. Bir Windows 11 bilgisayara yükseltme avantajlarının keyfini çıkarın.
Ekim 2025'te destek bitiyor fakat her ne kadar hala Windows 8.1 kullanan bilgisayarlar ve akıllı tahtalar var ise Windows 10'unda hemen kullanılamaz hale gelemez fakat sen Microsoft uygulamalarını kullanacaksan ve fazla grafikli oyun oynayacaksan Windows 11'e geçmen gerekir. Hatta ileride gelişmiş driverlerde sorun yaşayabilirsin. Kısacası ortalama kullanılacak bilgisayar 2026 ya kadar rahat kullanılır.
Oyun ağırlıklı kullanıyorum sistemi genelde. Windows 10'un XP devrindeki gibi kolay kolay yıkılacağını sanmıyorum fakat zamanı gelince mecbur 11'e geçmek gerekiyor.
Microsoft Store sorunlarını ben de ilk başta yaşamıştım. İki kurulumda widget ve Store sorunları vardı. Son kurulumda bir sorunum yaşamadım. Gele gele 23H2'ye geldim. 24H2 yüklemeyi ben düşünmüyorum, normalde hemen yüklerim ama çok sorun çıkarttığını ben de gördüm. Bir sonrakine kadar beklerim diye düşünüyorum ama en azından 23H2 yaparsanız sorun yaşamazsınız.
Oyun ağırlıklı kullanıyorum sistemi genelde. Windows 10'un XP devrindeki gibi kolay kolay yıkılacağını sanmıyorum fakat zamanı gelince mecbur 11'e geçmek gerekiyor.
Microsoft Store sorunlarını ben de ilk başta yaşamıştım. İki kurulumda widget ve Store sorunları vardı. Son kurulumda bir sorunum yaşamadım. Gele gele 23H2'ye geldim. 24H2 yüklemeyi ben düşünmüyorum, normalde hemen yüklerim ama çok sorun çıkarttığını ben de gördüm. Bir sonrakine kadar beklerim diye düşünüyorum ama en azından 23H2 yaparsanız sorun yaşamazsınız.