Rehber Windows 10 dikey ekranı yatay olarak ikiye bölme

Rehberin amacı dikey ekranın yatay olarak nasıl ikiye bölündüğünü anlatmaktır.

Adım 1: Microsot Store'a girip 'Microsoft PowerToys' uygulamasını indiriyoruz.

Adım 2: Uygulamayı açıp soldaki menüden 'FancyZones' bölmesine giriyoruz

Adım 3: Düzen düzenleyicisini başlat'a giriyoruz ve buradan dikey olan ekranımızı seçiyoruz.

Adım 4: Buradan satırları seçiyoruz ve kalem simgesine basıyoruz. (İsterseniz kendiniz özel bir tasarım oluşturabilirsiniz.)

Adım 5: Bölge sayısı ekranda kaç adet bölge olacağını belirler isteğinize göre 2 ve daha fazla bölgeye ayırabilirsiniz. Bölgelerin etrafındaki boşluk uygulama ve masaüstü arasında boşluk bırakmaya yarar kapatmanız daha güzel bir görüntü ve deneyim sunacaktır. En altta 'Dikey monitör yönü için varsayılan düzen'i seçmeniz gereklidir

Adım 6: Yapmanız gereken ayarlamalar bu kadardı. Şimdi son olarak geri gelerek tekrardan FancyZones sekmesinden aşşağıdaki bölgeler kısmından en üstte bulunan "Bir pencereyi sürüklerken bölgeleri etkinleştirmek için Shift tuşuna basılı tutma"yı aktifleştiriyoruz (tik atıyoruz).

Adımları tamamladıktan sonra ekran bölmeyi kullanmak için uygulamayı veya tarayıcıyı 'shift' tuşuna basılı tutarken ekranda beliren bölgelerden istediğimize bırakıyoruz ve elimizi Shiftten çekiyoruz.

Önemli Not!!!: Bilgisayarı açtığınızda Powertoys uygulama tepsinizde (Gizli Uygulamaları Göster Alanı) açık değilse ekran bölme çalışmayacaktır. Görev yöneticisinden başlangıçta devre dışı bırak yapmadığınız sürece kendisi otomatik olarak açılacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…