Windows 10 Disk %100 Kullanma Sorunu

HüseyinP

Kilopat
Katılım
12 Eylül 2014
Mesajlar
85
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar iki üç gün önce bilgisayarım da donmalar oluyordu. Bilgisayarı kapadım, tekrar açtığım zaman scanning and repairing drive hatası verdi. İki saat kadar bekledim ama hala %0 dı bende restart attım bilgisayara. Bu sefer açtığımda ise disk hataları onarılıyor bir saatten fazla sürebilir şeklinde bir yazı geldi. Oda iki saat sürdü fakat açılmadı. Bugün bakmak amaçlı bilgisayarı açtım açıldı, fakat disk %100 kullanılıyor gösteriyor. HD Tune ile tarattım fakat disk sağlam çıktı. Hala şuan donmalar var bilgisayarda donduğu zaman harddiskten dıd dıd dıd şeklinde sesler geliyor donma en fazla 10 saniyelik oluyor. Lütfen sorunumu çözmeme yardım eder misiniz ?
 
HD tune gibi programlarla test eder misiniz sisteminizi? Sabit diskler bir süreden sonra ömrünü yitirebiliyor, eski bilgisayarımda da olmuştu.
 
Dostum o zaman virüs olabilir, format atmayı deneyebilirsin fakat başka önerileri de bekle istersen. Format bazen çözüm olmayabiliyor son çare olarak denenebilir bence.
 
Bu sorun çoğu kişinin başına gelmişti.
Windows+R basıp Services.exe yazın. Açılan pençerede Windows search ve Hızlı getirmeyi bulup durdurun ve sağ tıklayıp özelliklerden devre dışı bırakmayı seçiniz. Sonra bilgisayarlara restart atın.
Bunu bir deneyin.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı