Windows 10 disk alanı genişletme

• Konuyu başlatan Xtron
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 1.370
Disk yönetiminden D diski genişletilemiyor. Bildiğiniz gibi ben de şöyle bir şey düşündüm. Yeni disk açıp istediğim alanı yapıp D'deki dosyaları oraya atmak istiyorum, fakat D'de oyunlarım falan var. En önemlisi Steam dosyalarım var. GTA 5 gibi oyunlar indirili. Bunları nasıl yeni açacağım diske aktarabilirim bozulmadan? Aklıma bu yöntem geldi genişletmek için.

1602518347652.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni disk açarak daha fazla disk alanı elde etmezsin. Yalnızca sahip olduğun alanı parçalara bölersin. Diskinde alan açmak için alttaki rehbere göz at.

Yeni disk açarak daha fazla disk alanı elde etmezsin. Yalnızca sahip olduğun alanı parçalara bölersin. Diskinde alan açmak için alttaki rehbere göz at.

Dostum benim dediğimle senin anlattığın çok alakasız benım amacım şu 292 GB toplam disk alanını atıyorum 400 gba çıkarmak ama bunu disk yönetiminden yapamıyorsun bunun içinde yeni 400 GB disk açıp dosyaları oraya atıp eski diski silmek olay bu.

Dostum benim dediğimle senin anlattığın çok alakasız benım amacım şu 292 GB toplam disk alanını atıyorum 400 gba çıkarmak ama bunu disk yönetiminden yapamıyorsun bunun içinde yeni 400 GB disk açıp dosyaları oraya atıp eski diski silmek olay bu.

Disk kullanımdayken diski genişletmen zor. Ayrıca bir bölümü genişletmek için diğer bölümlerden kısman lazım. Mesela c diskinden 100 gb ayırıp d diskini 100 gb kadar genişletebilirsin.

Bunu yapmak için sana EaseUs Partition Wizard ve Minitool Partition Wizard programlarını öneriyorum. Bu programlar küçük bir yazılım yardımıyla bilgisayarına geçici olarak bir işletim sistemi yükleyip bilgisayarı yeniden başlatıyor, böylece diskler kullanılmıyorken işlem sağlanabiliyor.

Disk yönetiminden D diski genişletilemiyor. Bildiğiniz gibi ben de şöyle bir şey düşündüm. Yeni disk açıp istediğim alanı yapıp D'deki dosyaları oraya atmak istiyorum, fakat D'de oyunlarım falan var. En önemlisi Steam dosyalarım var. GTA 5 gibi oyunlar indirili. Bunları nasıl yeni açacağım diske aktarabilirim bozulmadan? Aklıma bu yöntem geldi genişletmek için.

Eki Görüntüle 699692

Genişletmeye ne gerek var daha 103GB boş yer var ve genişletme başka bir bölümden veya ayrılmamış(kullanılamayan) disk alanından alarak bir bölümün alanını arttırmak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı