Windows 10 Disk Dolu Gözükme Sorunu

Anıl Budak

Megapat
Arkadaşlar öncelikle merhaba herkese kolay gelsin.
Bilgisayarı Windows 10 yaptım sanırım bu durum öncesinde de vardı ama hiç fark etmemiştim. Dediğim gibi Windows 10 kurdum ve D diskinde sadece 30 GB boş alan var toplam 431. İçinde hiçbir program, oyun, müzik vs. yok. (Gizli klasör de yok baktım.) Ama orada bir Hp-Hp diye bir klasör var büyük ihtimalle o dosya 400 GB'lık ama silmeye çalışınca admin onayı ver öyle yap diyor. Korktum ben de sistem dosyası olabilir diye. Bu nedenle size soruyorum arkadaşlar bu dosyayı silsem bir şey olur mu acaba?

Öncelikle C sürücüsüne sağ tıklayıp özelliklerden disk temizlemeye girin. Sol alttaki sistem dosyalarını temizleme tuşuna basıp bütün kutucukları işaretleyip temizlik yapın böylece eski işletim sisteminden kalan dosyalar silinmiş olur. Tabi bu işlemi geri dönmeyi düşünmüyorsanız yapın.

Hp-HP klasörünü alt klasörüyle beraber sahiplenip silmeyi deneyin. Klasöre sağ tıklayıp özelliklere gelin. Güvenlik sekmesinden alttaki gelişmiş tuşuna basın. Yukarıda gözüken sahip siz değilseniz değiştir yapıp kendi kullanıcınızı seçip onaylayın. Daha sonra aynı pencereden kullanıcınıza çift tıklayıp çıkan pencereden alt klasörlere de uygulayacak şekilde tam yetki verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…