Windows 10 Disk Temizleme ve Windows Update hatası

Makaleler
27
Windows 10 yüklü olan bilgisayarıma gelen son güncellemeleri yüklemek istediğimde Windows Update ekranı "Güncelleştirmeler denetleniyor. " Ekranında kalmış bulunmaktadır. Diğer bir konu ise normal olarak disk temizlemeyi açabiliyorum fakat yarım saatten fazla bir süredir "Dil Kaynak Dosyaları" bölümünde kalıyor. Acaba bu sorunları nasıl çözebilirim? Şimdiden yardım edenler için teşekkür ederim.

Ekran Görüntüsü (15).png
Ekran Görüntüsü (16).png

Çözüm
Kusura bakmayın sürümü yanlış anlamışım... Evet son sürümü kullanıyorsunuz. Sorun sizden kaynaklı değil aynı sorundan bende yakınıyorum. En son yayınlanan Windows 10 Versiyon 1903 09 Toplu Güncelleştirmesi isteğe güncelleme sürekli bende de hata vermişti. 5-6 defa denememe rağmen. Ne yaptıysam çözemedim. Mecbur tekrardan temiz kurulum yaptım ve bu güncellemeyi yapmadım. Disk Yöneticisi uygulamasının donmasına Windows Uptade'nin donması sebep olabilir. Teslim İyileştirme dosyalarını Windows Update aracılığıyla aldığımız için ve sizin Disk Yönetimi üzerinden bu dosyaları temizlemeye çalıştığınız için her ikisi de donuyor olabilir. Windows Update servislerini kapatığınız zaman Disk Yönetimi sağlıklı çalışacaktır diye düşünüyorum.

Windows 10 Ayarlar.png

Duvar kağıdı için teşekkürler.
Resimde anladığım kadarıyla Windows 10 1809 sürümünü kullanıyorsunuz. Windows 10 1903 sürümü çıktığı için güncelleme dosya boyutuna, cihaz özelliklerine ve internet hızınıza göre çok uzun sürebilir. Donmaya bu sebep olabilir. Arama yerine Hizmetler yazın ve çıkan yerde Windows Update ve Windows Update Servic Module hizmetlerini durdurun. Görev Yöneticisi üzerinden Disk Temizleme işlemini kapatın. Cihazı kapatıp açın ve işlemleri tekrar deneyin.

Not: Duvar kağıdının linkini paylaşır mısınız? 🙂
Windows 10 1903 güncellemesini yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Hatta format atarak yeni sürüme geçmiştim. Son gelen 1903 09 güncellemesi sırasında bir sorun olmuştu. Onun dışında bir sorun yoktu. Hizmetler kısmından daha önceden de devre dışı bırakıp tekrardan aktif seçeneğini işaretlemiştim. Umarım işe yarar.

Elbette paylaşabilirim. Şöyle bırakayım. #astronaut, #space, #artwork | 3840x2160 Wallpaper: g8dm6e 😇

Bir de arkadaşlar. C sürücüsünün özelliklerini açıp ''disk temizle'' seçeneğine bastıktan sonra (sistem dosyalarını temizle) seçeneğine gelin ve eski windows sürümlerini silin. Yaklaşık 20-25 GB yer açılıyor. Daha önceki sürümlere dönmek gibi bir amacınız yoksa tabii.

Bir de arkadaşlar. C sürücüsünün özelliklerini açıp ''disk temizle'' seçeneğine bastıktan sonra (sistem dosyalarını temizle) seçeneğine gelin ve eski windows sürümlerini silin. Yaklaşık 20-25 GB yer açılıyor. Daha önceki sürümlere dönmek gibi bir amacınız yoksa tabii.
Hocam zaten format attıktan sonra ilk işim Windows.old klasörünü disk temizleme aracı ile silmektir. Zaten benim sorum bu deği. Benim sorunum "Dil Kaynakları" bölümünde takılı kalmasıdır.

Kusura bakmayın sürümü yanlış anlamışım... Evet son sürümü kullanıyorsunuz. Sorun sizden kaynaklı değil aynı sorundan bende yakınıyorum. En son yayınlanan Windows 10 Versiyon 1903 09 Toplu Güncelleştirmesi isteğe güncelleme sürekli bende de hata vermişti. 5-6 defa denememe rağmen. Ne yaptıysam çözemedim. Mecbur tekrardan temiz kurulum yaptım ve bu güncellemeyi yapmadım. Disk Yöneticisi uygulamasının donmasına Windows Uptade'nin donması sebep olabilir. Teslim İyileştirme dosyalarını Windows Update aracılığıyla aldığımız için ve sizin Disk Yönetimi üzerinden bu dosyaları temizlemeye çalıştığınız için her ikisi de donuyor olabilir. Windows Update servislerini kapatığınız zaman Disk Yönetimi sağlıklı çalışacaktır diye düşünüyorum.

Windows 10 Ayarlar.png

Çözüm
Kusura bakmayın sürümü yanlış anlamışım... Evet son sürümü kullanıyorsunuz. Sorun sizden kaynaklı değil aynı sorundan bende yakınıyorum. En son yayınlanan Windows 10 Versiyon 1903 09 Toplu Güncelleştirmesi isteğe güncelleme sürekli bende de hata vermişti. 5-6 defa denememe rağmen. Ne yaptıysam çözemedim. Mecbur tekrardan temiz kurulum yaptım ve bu güncellemeyi yapmadım. Disk Yöneticisi uygulamasının donmasına Windows Uptade'nin donması sebep olabilir. Teslim İyileştirme dosyalarını Windows Update aracılığıyla aldığımız için ve sizin Disk Yöentimi üzerinden temizlemeye çalıştığınız için her ikisi de donuyor olabilir. Update servislerini kapatığınız zaman Disk Yönetimi sağlıklı çalışacaktır diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 443430

Önemli değil dalgınlığınıza gelmiş olabilir. Zaten daha önceden de güncelleme yaptığımda hata almıyordum fakat son gelen güncelleme yüzünden hata alıyordum. Sadece bende olmadığında sevindim. Bu arada disk temizleme aracı sorunumu da hizmetleri devre dışı bırakıp tekrardan aktifleştirme işleminden sonra düzeldi.

Rica ederim ne demek. 😇

Merhaba, sitede çok yeniyim herkese selamlar.
''Disk temizle'' - ''Sistem dosyalarını temizle'' - ''Windows update temizleme'' yapamıyorum. Seçip tamam dediğimde silme yüklemesi doluyor ama hala silinmiyor. Yaklaşık bir kaç aydır yaşıyorum bu sorunu. Küçük bir SSD'ye sahibim o yüzden önemli bir sorun benim için.
Daha önce çözüm için araştırmamda
-Temp dosyasını temizle diyenler vardı. (Çözüm değil)
-Sfc /scannow dene diyenler vardı. (çözmedi)

Edit: Windows özellikleri
Edisyon Windows 10 Home Single Language
Sürüm 20H2
Yüklenme tarihi ‎29.‎5.‎2020
İS derlemesi 19042.685
Deneyim Windows Feature Experience Pack 120.2212.31.0

Disk temizleme.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı