Tamam benim gitmem lazım kurunca ne istiyorsa yap tam tarama falan birkaçtane daha vardı eğer bir virüs veya virüsün girebileceği açık bulursa sana seçenek sunacak kabul et o bilgisayarı yeniden başlatıcak ayar yapacak yarîn bakarım SS at.

Malwarebytes+Kaspersky indirip taratma gerçekleştirin. Mining olma ihtimali yüksek gibi. Hızlı tarama + tam tarama gerçekleştirin çıkan sonuçları da bildirin.
CPU RAM ve disk kısımlarına tıkladığınızda en yüksek kullanan uygulamalar gözükür. Eğer ki, herhangi bir şey gözükmüyor ise bilin ki yüksek ihtimalle virüstür.
İmkanınız olursa RAM slotlarının yerini değiştirin. Zira 1 RAM algılanmamış. O size sıkıntı çıkartıyor donmaların başlıca sebeplerinden biridir. Ayrıca HDD yerine SSD alın HDD'yi 2.disk olarak kullanmanız daha uygun olur.

Daha tam tarama başlatamadan Trojan tespit etti. Temizleyip tam taramayı başlatacağım.

Dosya Ekleri

• Trojan.PNG
    13,6 KB · Görüntüleme: 38
Tamamdır, bekliyorum. Ayrıca Malwarebytes'de indirin. İlk Malwarebytes ile taratın ardından Kaspersky ile. Daha verimli olacaktır.
Kaspersky taramasını yaptı, şu anda bilgisayar yeniden başlatılıyor.
Taramayı yaptım, CPU kullanımı %10'a düştü, RAM kullanımı %60'larda seyrediyor. Disk kullanımı hala %100. Sistemi açar açmaz görev yöneticisini açtım ve ekte olan şeyi gördüm. Çok fazla disk ve CPU kullanıyordu. Ne olduğu hakkında en ufak bilgim olmadığı için SS aldım. SS'i aldıktan 5-10 sn. sonra (Sistemin 1-2 dk. açılışından sonra) kendiliğinden kayboldu. Geriye SS kaldı. İsmi de ben virüsüm gibi ama bilmiyorum. Nedir bu ve disk kullanımı ile bellek kullanımını biraz daha düşürme şansım var mı?

Edit: Kaspersky adıyla attığım SS'deki nesneyi temizleyeyim mi, DirectX ve Program Data'yı görünce size danışmak istedim.

Dosya Ekleri

• Virüs..PNG
    6,9 KB · Görüntüleme: 39
  • Kaspersky.PNG
    10,3 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…