Windows 10 dosya türüne göre varsayılan uygulama ayarlama

RezieaL

Decapat
Merhabalar,
AutoCAD programını kullanıyorum ve yanlışlıkla .bak uzantılı dosyalar varsayılan olarak AutoCAD ile açılsın tikini işaretlemiş bulundum.
Ayarlardan değiştirip alternatif bir program yapmayı biliyorum ancak komple silmeyi göremedim, .bak dosyalarını varsayılan olarak hiçbir uygulamada açmaması istiyorum.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Sorunun resimleri aşağıda;

1625744045515.png

1625744080306.png

1625745301482.png

Son düzenleme:
O uygulamayı silip ".bak" dosyasını tekrar açın. Sonra tekrar o programı kurun. Yani bu en basit yöntem. Windows ayarlarında varsayılanlar muhtemelen vardır önce oraya bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca neden sıfırlamak istiyorsun ki? .bak zaten ACAD'ın uzantısı. Solid, Catia vb. bu uzantıyı açmıyor.

O uygulamayı silip ".bak" dosyasını tekrar açın. Sonra tekrar o programı kurun. Yani bu en basit yöntem. Windows ayarlarında varsayılanlar muhtemelen vardır önce oraya bakın.
Bu yöntemin işe yarayacağını sanmıyorum ayrıca özelleştirmelerimi tekrardan yapmam gerekecek, son çare olarak deneyeceğim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca neden sıfırlamak istiyorsun ki? .bak zaten ACAD'ın uzantısı. Solid, Catia vb. bu uzantıyı açmıyor.

Videodaki yöntem işe yaramadı.
CMD'yi yönetici olarak başlatıp şu komutu girin:
assoc .bak= (Eşittirden sonra boşluk var.)
Bu yöntem de işe yaramadı.
1625745147830.png

Windows versiyonum ile alakalı olabilir mi?
1625744932198.png

Arkadaşlar başka bilgisi/fikri olan yok mu? Yoksa konu gerilerde kaldı da gören mi yok?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı