Çözüldü Windows 10 dosyalar yavaş açılıyor ve simgeler beyaz

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

orkunnq

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
480 GB
Ekran kartı
RTX 3050
İşlemci
i5 11400H
480 GB SSD kullanıyorum. Bilgisayarıma tıkladığım zaman ekteki gibi üzerinde çalışılıyor yazıyor yukarıdaki bar yavaş yavaş dolmaya başlıyor. Aynı şekilde diğer klasörler de böyle ve simgeler beyaz veya tamamen görünmez oluyor.

Ve bu sorun her zaman da değil mesela düzgün çalışırken bilgisayarımdan sol sekmeden (bazen sol sekme bile yok oluyor) önce belgelerim sonra indirilenlere geliyorum sorun yok. Yeniden belgelerime dönünce üzerinde çalışılıyor diyor dosyalar beyaz gözüküyor vs vs. bu yavaşlamanın dışında diğer her şey çok hızlı bilgisayar açılıp kapanması, oyunlar, dosya aktarımları, uygulamaların açılış hızları gibi.

Yeniden dizin oluşturmayı, DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth, DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth, sfc/scannow komutlarını denedim bir işe yaramadı. Format maalesef atamam dosyaları yedekleyebileceğim ek depolamam yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot_7.png
    Screenshot_7.png
    171,4 KB · Görüntüleme: 79
  • Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    194,5 KB · Görüntüleme: 75
Çözüm
Eki Görüntüle 1512773
Burada gösterilen şekilde diske bir kere tıklayıp, sol üstteki kısımdanda yöneti seçerek veya diskinize sağ tıklayıp, açılan menüden araçlar kısmını seçip ulaşabilirsin.

En son 6 gün önce yapmış haftada 1 seçiliydi şimdi ben de yaptım ama işe yaramadı hala aynı RDR2'yi silip deneyeceğim disk dolu olduğundandır belki.

MSConfig'den Windows Search kapattım şu anlık düzelmiş gözüküyor.
480 GB SSD kullanıyorum. Bilgisayarıma tıkladığım zaman ekteki gibi üzerinde çalışılıyor yazıyor yukarıdaki bar yavaş yavaş dolmaya başlıyor. Aynı şekilde diğer klasörler de böyle ve simgeler beyaz veya tamamen görünmez oluyor.

Ve bu sorun her zaman da değil mesela düzgün çalışırken bilgisayarımdan sol sekmeden (bazen sol sekme bile yok oluyor) önce belgelerim sonra indirilenlere geliyorum sorun yok. Yeniden belgelerime dönünce üzerinde çalışılıyor diyor dosyalar beyaz gözüküyor vs vs. bu yavaşlamanın dışında diğer her şey çok hızlı bilgisayar açılıp kapanması, oyunlar, dosya aktarımları, uygulamaların açılış hızları gibi.

Yeniden dizin oluşturmayı, DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth, DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth, sfc/scannow komutlarını denedim bir işe yaramadı. Format maalesef atamam dosyaları yedekleyebileceğim ek depolamam yok.

SSD'nin ne kadarı dolu durumda?

Arama kutucuğuna “En iyi duruma getir” yazıp en son ne zaman TRIM çalıştırmışsınız bakar mısınız? Eğer daha önce yapmadıysanız açılan sekmeden yine alttaki “En iyi duruma getir” kutucuğuna basıp TRIM yapın. SSD doluysa da bu şekilde yapıyor olabilir. Markası ne bilmiyorum ama Sandisk vesaire için kendi yazılımları var orada daha detaylı SSD sağlık durumu görebilirsiniz.

Arama kutucuğuna “En iyi duruma getir” yazıp en son ne zaman TRIM çalıştırmışsınız bakar mısınız? Eğer daha önce yapmadıysanız açılan sekmeden yine alttaki “En iyi duruma getir” kutucuğuna basıp TRIM yapın. SSD doluysa da bu şekilde yapıyor olabilir. Markası ne bilmiyorum ama SanDisk vesaire için kendi yazılımları var orada daha detaylı SSD sağlık durumu görebilirsiniz.

En iyi durma getir yazınca bir sonuç çıkmıyor maalesef. SSD markası ne bilmiyorum laptop kullanıyorum Casper Excalibur G770 @Againbirth

format atmıştım ben düzelmişti

En iyi durma getir yazınca bir sonuç çıkmıyor maalesef. SSD markası ne bilmiyorum laptop kullanıyorum Casper Excalibur G770 @Againbirth
1662729408708.png

Burada gösterilen şekilde diske bir kere tıklayıp, sol üstteki kısımdanda yöneti seçerek veya diskinize sağ tıklayıp, açılan menüden araçlar kısmını seçip ulaşabilirsin.

Eki Görüntüle 1512773

En son 6 gün önce yapmış haftada 1 seçiliydi şimdi ben de yaptım ama işe yaramadı hala aynı RDR2'yi silip deneyeceğim disk dolu olduğundandır belki.

MSConfig'den Windows Search kapattım şu anlık düzelmiş gözüküyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_8.png
    Screenshot_8.png
    148 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı