Windows 10 dpc_watchdog_violation mavi ekran hatası

Ozerf

Hectopat
Windows 10 Pro 2004 sürümünü kullanıyorum. Az önce oyun oynarken 10. dakikadan sonra oyun bir anda dondu, Ctrl+Alt+Delete yaparak oturumu kapatmak istedim ve karşıma mavi ekran hatası çıktı. (Ekran görüntüsünü aşağıda görebilirsiniz) DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası aldım. Minidump uzantılı dosyayı Drive'a yükledim linkini de aşağıya bırakıyorum. Çözümü nedir, neyden kaynaklanmaktadır?

Dosya Ekleri

• IMG-20201107-WA0004.jpg
    105,7 KB · Görüntüleme: 52
Sorun ekran kartınızda görünüyor. Sürücüsünü DDU ile kaldırıp güncelleyin.
Oyun esnasında sıcaklıklara baktınız mı, ne durumdaydı?

Ekran kartı sürücüsünü güncelledim. Oyundayken sıcaklığını bilmiyorum ama bilgisayarı geçen gün servisten aldım. Normal kullanımda eskisine göre daha çok ısındığını hissediyorum. Donanımsal bir sorun mudur peki?

Donanımsal olup olmadığını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Ekran kartınız yanıt vermeyi kesmiş gibi. Sistemi bir süre kullanın, özellikle oyun da oynayın. Devam edip etmemesine göre başka yollara başvururuz.

Bu arada, sürücüyü güncellemeden önce eskisini DDU ile kaldırmıştınız değil mi?

Hocam şöyle söyleyeyim, bilgisayarı daha dün formatladığım için temiz kuruluma ihtiyaç duymadım o yüzden direkt Geforce Experience uygulamasından güncelledim sürücüyü.
Hocam az önce tekrar oyuna girip test ettim ve yine mavi ekran hatası aldım. Aşağıya görseli ve minidump dosyasını atıyorum. Bakarsanız çok sevinirim.

Hem Intel'in hem de Nvidia'nın ekran kartı sürücülerini güncelledim, oyundayken bir süre sonra yine mavi ekran hatası alıyorum.

Dosya Ekleri

• asdf.jpg
    178,1 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Ekran kartına bir müdahalede bulundunuz mu? OC'tur, UV'tur falan. Ayrıca cihazın içini açtınız mı hiç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…