Windows 10 Driver nasıl kurulur?

felixlennor

Hectopat
Windows 10 temiz kurulum yapacağım ancak Windows açıldığında ilk güncellemelerimi yapayım yoksa interneti kapatıp Driver'ları mı kurayım? Çünkü Windows açılınca Driver'ları otomatik kuruyor. Siz Driver'ları nasıl kuruyorsunuz ve en stabil kurulum hangisidir? Belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben interneti devre dışı bırakıp ekran kartı ve chipset kurulumu yapıyorum. Sonrasında internete bağlanıp Windows Update'i çalıştırıyorum.
Nasıl olsa güncel versiyonunu yükleyeceğim, boşuna indirmek için uğraşmasın.
Ayrıca kurulu bir sürücüyü güncellemektense temiz bir yükleme yapmak daha sağlıklı sanki.

Format sonrası hemen Windows Update işlemini başlatıyorum ve bütün güncellemeleri yapmasını bekliyorum. Ardından chipset, ekran kartı ve ses sürücüsünü ayrı ayrı indirip yazdığım sırayla güncelliyorum. Driverları manuel olarak kendi sitelerinden indir. Sakın driver kuran programlara bulaşma yanlış driver kurup sisteminin içine ediyorlar. Ekran kartı ve chipset sürücülerini kullandığın marka modeli neyse AMD/NVIDIA kendi sitelerinden en güncel olanı indir. Ses sürücüsü için bu forumda sağolsun Recep Baltaş paylaşıyor. Forumun arama kısmına Realtek diye yazarsan bulabilirsin. Kolay gelsin.

Merhaba, bir şey diyeceğim. Ben yeni PC alacağım. Driver için ilk ekran kartı ve chipset kursam, sonra Windows Update yapsam tamam mı?
Bence normali bu. Windows Update ile ekran kartı ve chipset sürücülerini yükleyip, üzerine güncel sürücü yüklemek yerine direkt güncel sürücüleri yüklemek daha mantıklı.​

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı