Windows 10 düşük performans veriyor

StormingFİRE

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
I5 12400F-RX 6700 XT -2X8 16 GB RAM CL16-500 GB KIOXIA EXCERIA
Meslek
Beyaz Eşya Teknik Servis
RAM
8 GB 1333mhz
SSD veya HDD modeli
Sandisk SSD PLUS 240GB
Ekran kartı
Nvidia GT540M
İşlemci
İntel i5 2450m
Windows 10'u SSD'me kurup birkaç oyun oynamak istedim. Bütün sürücülerimi güncelledim fakat kullandığım parçalar tam kapasite çalışmıyor ve Windows 8.1'e göre daha düşük performans alıyorum. Neden olur bilen var mı? Not: Prime OS kullanıyorum.

Windows 10 kullanırken aldığın düşük performansı örneklendirebilir misin? Düşük performanstan kastın ne? Ne yaşıyorsun Windows 10 kullanıyorken?

Windows 10 kullanırken aldığın düşük performansı örneklendirebilir misin? Düşük performanstan kastın ne? Ne yaşıyorsun Windows 10 kullanıyorken?

Oynadığım oyun Roblox oluyor genellikle Windows 8.1 de düşük ayarlarda neredeyse hiç kasmaz iken Windows 10'da oyun çok düşük FPS veriyor. GPU-Z programından ve Görev Yöneticisi'nden ekran kartı ile işlemcinin ne kadar kullandığına baktım işlemci %70 ekran kartı %40'larda geziyordu.

Güç bölümüne girip performans moduna alın

Roblox nedir, nasıl bir oyundur bilmiyorum. Ancak işlemci ve ekran kartı kullanımlarını görev yöneticisinde takip etmen yanıltıcı olur.

Bunun için MSI Afterburner kullanmalısın. Bu yazılım ile de kontrol ettiğinde hala işlemci kullanımı ekran kartı kullanımının üstünde seyrediyorsa ayarları yükseğe çekip, gerekirse çözünürlük de arttırıp yükü ekran kartına bindirebilirsin. Bu şekilde de yeniden FPS kontrolü yapabilirsin.

Roblox genellikle ekran kartı istiyor. MSI Afterburner'ı indirip sonucunu yazarım.

O halde grafik ayarlarını yükseltip, çözünürlüğü de arttırarak ekran kartına yük bindirmeyi dene.

Grafiği yükselttiğimde daha fazla kasıyor ve 1600x900 kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…