Windows 10 ekran parlaklığı nasıl ayarlanır?

vius

Kilopat
Daha fazla  
Böyle giderse kör olacağım, bir sürü araştırma yaptım ancak ekran parlaklığını ayarlamanın bir yolunu bulamadım. Odam genellikle karanlık oluyor ve monitör ayarlarından parlaklığı en kısığa çekmeme rağmen çok parlak geliyor. Ayarlardan gece ışığını açınca da hiçbir şey olmuyor. Bu parlaklığı ayarlamanın bir yolu yok mudur?

1734958621118-min.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Twinkle Tray kullanarak ekran parlaklığını kısabilirsiniz.

Merhaba, twinkle tray kullanarak ekran parlaklığını kısabilirsiniz.

Twinkle tray ile sadece monitör ayarlarını kontrol edebiliyorsunuz, ekstra bir karartma veya aydınlatma sunmuyor.

Ekranın üstünde ekstra katman oluşturup siyah şeffaf katman açarak parlaklığı kısmış gibi simüle edecek dediğim program yani işe yaramaması imkansız.

Birkaç tane öyle program denedim ancak bu defa da ikinci monitörümde parlaklık değişirken ana monitörümde parlaklık aynı kalıyor. Yani asıl parlaklığının kısılması gereken monitörde hiçbir şey değişmiyor.

Son düzenleme:
Valla ben kod yazarken gece ekranın beyaz olmasından çok rahatsız oluyorum ben de daha güzel çözüm olarak ayarlardan renkleri tersine çevirmeyi açıyorum Ctrl+Win+C ile beyaz ekranı direkt siyaha çeviriyorum siyah ekran zaten siyah yormuyor mis gibi oluyor 2 yıldır öyle yapıyorum 😀

Twinkle tray ile sadece monitör ayarlarını kontrol edebiliyorsunuz, ekstra bir karartma veya aydınlatma sunmuyor.

Birkaç tane öyle program denedim ancak bu defa da ikinci monitörümde parlaklık değişirken ana monitörümde parlaklık aynı kalıyor. Yani asıl parlaklığının kısılması gereken monitörde hiçbir şey değişmiyor.
Aslında ekrana siyah şeffaf bir tabaka yapan bir program elbette vardır telefonlarda bu özellik işletim sisteminin içinde var

Benim Intel kontrol merkezinde renkleri koyu yapıyor gözü ağrıtmıyor ama renkler bir tık kötüleşiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı