Windows 10 Ekrandaki Dikey Çizgi

Tamer Turan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yaklaşık 1-2 aydır Windows 10 Pro kullanıyorum. Genellikle oyun oynarken ekranın sol tarafında dikey beyaz çizgi çıkıyor, 2-3 saniye sonra gidiyordu. Ancak son zamanlarda bu çizgi hiç gitmemeye başladı, bilgisayar kapanıp açılırken bile takılı kalıyor ve beni rahatsız ediyor. Çözümlerinizi bekliyorum.
091.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı monitör/TV ile denediğinizde çizgi oluşmuyorsa monitörünüz arızalanıyor demektir. Panel değişimi gerekir, tamiri yapılan bir şey değil. Yeni ürün ise garantiye verin servis ilgilensin. Eskiyse artık yenisini almanın zamanı gelmiş.
Konuyu hortlatmak gibi oldu ama, şuan bu sorun geçti ekranı hareket ettiriyorum bir şey yok şuan. Steam üzerinden oyuna geçince kısa süreli gözüküp gidiyor, sizce yazılımsal bir sorun olabilir mi?

Görünüp kayboluyorsa, "farklı monitörde de oluyorsa" ekran kartı sürücüsüyle alakalı olabilir. Test etmeniz gerek başka monitörde de oluyor mu diye. Konu sizin konunuz, hortlatmak gibi bir şey olması söz konusu değil. :)
Başka monitörde olmuyor ancak kendi kendine gidip geliyor 9-10 saniyelik. Genellikle oynadığım oyunlarda oyunu alta indirince bu olay karşıma çıkıyor. Ekran kartına gelirsek evet bu olay başlamadan önce 2 güncelleme yüklemiştim. Bilgisayar daha 1 yıllık ve ekran bölgesine hasar vermedim. Çözemezsem bir format atıcam artık :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı