Çözüm Windows 10 ekrandaki yazılar ince olma sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HasanHüseyin

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
21.5 inç AOC marka monitörüm var. Önerilen ayar 1920x1080'de ekran kartı ATI HD5570 DVI-I'le bağlıyken %100 ölçeklendirmede masaüstü normal yazılar falan çok küçük oluyor. %125 ölçeklendirmede yazılar çok ince ve sanki parlak gibi oluyor(oyunlardaki yazılarda aynı oluyor) VGA kablosunu takınca bu kez yazılar güzel ve dolgun oluyor(oyunlarda yazılar bulanık gibi oluyor) sorun neden kaynaklanıyor acaba?
Windows 10 Pro 64 Bit işletim sistemi.
Drivir'larım Windows 10 ile uyumlu ve güncel.

Sorunu kendim çözdüm belki faydası olabilir aynı sorunu yaşayan arkadaşlara.
Çözüm: VGA ve DVI-I'le bağlanan fulhd1080p monitörlerde VGA ile bağlıyken monitörün OSD ayarlarında image setup bölümüne geliyoruz ve aşağıdaki phase ve sharpness bölümlerini yazıların gözümüze hitap edeceği şekilde 0 ile 100 arası değiştiriyoruz sorun halloluyor.

Dip not: İmage setup DVI-I'le bağlandığında aktif olmuyor bende VGA ile bağlandığında aktif hale geliyor.
Umarım yardımcı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…