Windows 10 en güvenilir şekilde nasıl formatlanır?

SyanAdam

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarı neredeyse 1 yıldır kullanıyorum bilgisayarın artık yavaşladığını hissediyorum. O yüzden formatlamaya karar verdim ama nasıl yapacağımı veya nereye götüreceğimi bilmiyorum mümkünse kendim yapmak istiyorum. Windows 10 Pro kullanıyorum şu an ve gayet memnunum ve ondan devam etmek istiyorum ve formatladıktan sonra herhangi bir kurulum olarak ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum.

Windows 10'u formatlamak aslında oldukça kolay. Öncelikle önemli dosyalarını yedekle, çünkü formatla birlikte her şey silinecek. Sonra Microsoft'un sitesinden "Windows Media Creation Tool" indir ve bir USB bellekle kurulum diski oluştur. Bilgisayarı USB'den başlatıp, adımları takip ederek format işlemini yapabilirsin.

Zaten indirdiğiniz Tool sizin için bir Flash oluşturduğu için format atmak kolaylaşıyor, ek olarak rufus gibi programlar ile de indirdiğiniz isoyu USB Belleğinize yazabilirsiniz.

Ancak Ayarlardan bilgisayarınızı sıfırlayarak çok daha kolay sıfırlama işlemi yapabilirsiniz. Önerimiz temiz bir kurulum yapmanızdan yanadır.

Bilgisayarı neredeyse 1 yıldır kullanıyorum bilgisayarın artık yavaşladığını hissediyorum. O yüzden formatlamaya karar verdim ama nasıl yapacağımı veya nereye götüreceğimi bilmiyorum mümkünse kendim yapmak istiyorum. Windows 10 Pro kullanıyorum şu an ve gayet memnunum ve ondan devam etmek istiyorum ve formatladıktan sonra herhangi bir kurulum olarak ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum.

YouTube'da onbinlerce hatta yüz binlerce bu konu hakkında videolar var adım adım izleyerek format atabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı