Çözüldü Windows 10 ESU seçeneği çıkmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ekran kartı
RTX 3060
İşlemci
R5 5600
Windows 10 Pro kullanıyorum. Son güncellemeleri yaptım. Halen ESU seçeneği gelmedi. Önceden Regedit'te değişiklikler yapmıştım. Örneğin OneDrive ile ilgili her butonu vs. kaldırma gibi. Bundan olabilir mi?

Çözüm
Hizmetler'e girip "bağlı kullanıcı deneyimleri ve telemetrisi" servisini otomatik çalışacak şekilde ayarlayın. Ardından komut ıstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp bu üç komutu sırasıyla uygulayın:

sc.exe Config diagtrack start= Auto.

sc.exe start diagtrack.

reg.exe add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Policies\Microsoft\FeatureManagement\Overrides" /v 4011992206 /t reg_dword /d 2 /f

Bunları uyguladıktan sonra sisteminizi yeniden başlatıp tekrar komut ıstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve bu komutu uygulayın:

CMD /c ClipESUConsumer.exe -evaluateeligibility

Bunları uyguladıktan sonra 24 saat içerisinde tekrar görünecektir.
Hizmetler'e girip "bağlı kullanıcı deneyimleri ve telemetrisi" servisini otomatik çalışacak şekilde ayarlayın. Ardından komut ıstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp bu üç komutu sırasıyla uygulayın:

sc.exe Config diagtrack start= Auto.

sc.exe start diagtrack.

reg.exe add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Policies\Microsoft\FeatureManagement\Overrides" /v 4011992206 /t reg_dword /d 2 /f

Bunları uyguladıktan sonra sisteminizi yeniden başlatıp tekrar komut ıstemi'ni yönetici olarak çalıştırın ve bu komutu uygulayın:

CMD /c ClipESUConsumer.exe -evaluateeligibility

Bunları uyguladıktan sonra 24 saat içerisinde tekrar görünecektir.

Çözüm
Hocam sizde işe yaradı mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…