Windows 10 Etkinleştirme Sorunu

Whitebeard

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Merhaba arkadaşlar, sorunuma benzer bir konu bulamadım o yüzden yeni bir konu açıyorum. Benzer konu var ise kusuruma bakmayın.

Laptopumda orjinal Windows 7 Home sürümünü kullanıyordum, harddiskini değiştirdim ve Windows 10 Pro sürümünü yükledim sıfır harddiske. Laptopun altında yer alan etiketteki "Product Key"i etkinleştirme sayfasına girince, "Windows 10 Pro çalıştırıyorsunuz. Girdiğiniz ürün anahtarı bu sürümü etkinleştirmek için kullanılamaz. Hata kodu:0x004f210" uyarısı çıkıyor. Bu hata herhalde Windows 10 Home sürümünü yüklemediğimden kaynaklanıyor. Bu hatayı nasıl halledebilirim. İlla ki Windows 10 Home sürümünü mü kurmam lazım bilgisayara? Veya eski ürün anahtarımı Pro için kullanabilmek için ne yapabilirim?

Elimdeki anahtar işe yaramayınca, okulun bize verdiği izinle lisanslama yapmak istedim. Fakat bu sefer de şu hatayı aldım. "Windows(R), Professional edition (xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx) etkinleştiriliyor...
Hata: 0x803F7001 Microsoft Windows çekirdek olmayan sürümünü çalıştıran bir bilgisayarda hata metnini görüntülemek için 'slui.exe 0x2a 0x803F7001' komutunu çalıştırın.

Bu hataları giderebilmek için ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7, söktüğüm HDD'de lisanslı olarak durmakta. Yeni diske aynı anahtarla Win7 kurmanın bir sakıncası olur mu acaba? Teşekkürler yanıtınızdan ötürü.

Aynı anahtar ile Windows' u bir daha kuramazsınız bir anahtar daha almanız gerekir.

Bir daha derken başka bir bilgisayara.

Kusura bakmayın tam olarak idrak edemedim de, şimdi yeni harddiske Win7 kuracaksam şayet bunu eski Win7 anahtarıyla gerçekleştirebilir miyim? Veya Win7'ye geri dönüş yapmadan farklı bir çözüm yolu ile aşamaz mıyım bu sorunu?

Hayır yapamazsınız. Bir kere Windows 7 anahtarını kullanarak işletim sistemini kurdunuz. Başka bir hard diske bu anahtarı kullanarak Windows 7 kuramazsınız.

Böyle bir şey olduğunu bir düşünün bir kişi alır 100 kişinin hard diskine Windows' u kurar. Böyle bir şey de zaten olamaz.

Eskiden kurmuş olduğum Win7'nin lisansı iptal olur yeni Win7 kurarsam diye düşünmüştüm. O halde çıkar yol olarak ne önerebilirsiniz?

Linux kurabilirsiniz. Başka bir yol daha var fakat 1 günlük ceza veriyor onu söyleyince.:D Yaşadım biliyorum.

Zaten önerilmeyen bir şey.

Windows 10 Home sürümünü kurdum ve elimdeki Windows 7 Home ürün anahtarını girdim, Windows etkinleştirildi. Yanıtlarınızdan dolayı teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı