Boşta dediğinizde arkada Google Chrome ve bir sürü ek uygulama açık. Onları kapatıp bir kez daha kontrol eder misiniz? Google Chrome aşırı derecede RAM sömüren bir uygulama. Arkada hiçbir şey açık değilken 2 2.5 GB RAM yiyor bende Windows 10. hiçbir hizmete dokunmadım. XMP bir nevi RAM için OC. Her anakart ve bilgisayarda sağlam sonuç vereceğinin garantisi olmuyor maalesef. Ondan dolayı mavi ekran veriyordur.
Normal. Mavi ekranın kullanımla değil XMP ile alakası vardır.
pekı hocam ramım 3200 deger yazıyor 2133 de calısıyor 2933 cekemıyorum prfıl 1 direk 3200 cekıp mavı ekran hatası verdırıyorBoşta dediğinizde arkada Google Chrome ve bir sürü ek uygulama açık. Onları kapatıp bir kez daha kontrol eder misiniz? Google Chrome aşırı derecede RAM sömüren bir uygulama. Arkada hiç bir şey açık değilken 2 2.5 GB RAM yiyor bende Windows 10. Hiç bir hizmete dokunmadım. XMP bir nevi RAM için OC. Her anakart ve bilgisayarda sağlam sonuç vereceğinin garantisi olmuyor maalesef. Ondan dolayı mavi ekran veriyordur.
anakartım ıle ramım uyumlumu acabaBoşta dediğinizde arkada Google Chrome ve bir sürü ek uygulama açık. Onları kapatıp bir kez daha kontrol eder misiniz? Google Chrome aşırı derecede RAM sömüren bir uygulama. Arkada hiç bir şey açık değilken 2 2.5 GB RAM yiyor bende Windows 10. Hiç bir hizmete dokunmadım. XMP bir nevi RAM için OC. Her anakart ve bilgisayarda sağlam sonuç vereceğinin garantisi olmuyor maalesef. Ondan dolayı mavi ekran veriyordur.
XMP değil de normal bir seçeneği olmalı onun için. Oradan ayarlamanız lazım. Anakartınızı bilmediğim içinde o ayarı sizin bulmanız lazım. Kullanan biri varsa yardımcı olabilir. Eğer sorun devam ediyorsa BIOS güncelleyip deneyin. Eğer yine devam ediyorsa bir sıkıntı var demektir.pekı hocam ramım 3200 deger yazıyor 2133 de calısıyor 2933 cekemıyorum prfıl 1 direk 3200 cekıp mavı ekran hatası verdırıyor