Windows 10 format atarken "A disk read error occurred." hatası

doublexir

Hectopat
Katılım
6 Ekim 2020
Mesajlar
37
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, herkese iyi forumlar. Birkaç kez bu foruma konu açmama rağmen bilgisayarım için herhangi bir çözüm bulunamadı koskoca forumda. Artık bu bilgisayarın mavi ekran vermesine dayanamayıp, bugün format atmaya karar verdim. En azından formattan sonra tekrar mavi ekran alırsam arızanın donanımsal olduğunu anlamak için. Fakat ben akıl sağlığımı yitirmek üzereyim. Başarılı bir şekilde Rufus üzerinden MBR şeklinde USB belleğime Windows 10'u yazdırdım. Bilgisayarı kapattım, USB'yi birinci sıraya almak için BIOS ayarlarına DEL tuşu ile girdim. USB'yi birinci sıraya aldım ve F10+enter kombinasyonunu kullanarak yeniden başlattım. Karşıma gelen ekranda "boot işlemi için herhangi bir tuşa basın" yazısını gördükten sonra enter tuşuna bastım ve "A disk read error occurred" hatası ile karşı karşıya geldim.

Technopat içinde ve diğer forumlarda bu hatanın birçok sebebi ve aynı zamanda birçok çözümü var. Tek tek bütün çözümleri denedim fakat işe yarayan olmadı. Hard Diskimde bad sector olmadığına ve düzgün çalıştığına eminim. Tarama yapmıştım, dilerseniz tekrar tarama yapıp sonuçlarını sizlerle paylaşırım.

Her neyse, beni en son umutlandıran çözüm Recep Baltaş'ın yazdığı çözümdü, iyice okudum BIOS'a girecektim standart CMOS features ayarlarına girip 1.44 3.50 yazan yeri sanırım none yapacaktım kiiiii benim BIOS'umda standart CMOS features diye bir yer yok onun yerine standar BIOS features diye bir yer var. Ne fark ediyor diyeceksiniz şimdi, çok fark ediyormuş, çünkü orada da none yapacağım yer yok yani Drive'a sekmesi yok. Kısacasıııııı kaplumbağa internet ile Türkiye'de yaşadım, 3450438634 saat Windows 10 indirdim sonuç benim bir yerlerimde patladı. Mavi ekran sorunum ise asla düzelmedi.

Bu forumdanda kimsenin bu konuyla ya ilgilenesi yok ya da sürekli aynı konuyu açtığım için birilerinin gıcığına gittim sanırım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
SATA kablosunu çıkarıp tekrar takın. Ya da o kısmı silgi ile silin.

Denedim. Neredeyse bilgisayarın bütün parçalarını silgi ile narin bir şekilde temizledim. Bana kalırsa olayın temizlik ile alakası olmadığı yönündeyim.

Herkese bakıyorum, herkesin BIOS'unda ilk başta standart CMOS features yazıyor. Ama benim BIOS'umda CMOS diye bir şey yok, sadece yukarıda CMOS setup Utility American Megatrends 1985 - 2009 yazıyor o kadar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Recep abi öncelikle özür dilerim öfkeliyim biraz, bir de foruma alışık değilim aynı konudan 2 kez uyarı aldım şimdi o kunuyu düzenleyeceğim.

Onun dışında sistem özelliklerim;

Sistem özellikleri:
Windows 10/64Bit
Intel Core i5 480M.
AMD Radeon R7 200 series (R7 240)
Anakart o. E. M
RAM 2X 4 GB DDR3.
Toshiba HDD 1TB (harici) D:

Ne yaptıysam format atamadım abi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
CPU-Z altında anakart modeli ne yazıyor? Bir de Windows 10 USB'sini nasıl hazırlıyorsun?

Windows 10'u USB belleğe Rufus ile sizin yöntemlerinizle hazırladım. BIOS modelinin eski olup olmadığına bakıp ona göre Rufus'u yazdırırken seçeneklerden eski tip formatı seçtim. Ve USB belleğe yazdırdım

CPU-Z anakart sonuçlarını resim olarak paylaştım.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2021-12-21_122028.png
    resim_2021-12-21_122028.png
    23,1 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı