Windows 10 format atarken disk biçimlendirme hatası

atakan123123

Megapat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarım kendi kendine bazen açılıyor bazen birkaç gün mavi ekran veriyordu. Ben de düzeltmek için formatlamak istedim, yanlışlıkla D diskini biçimlendirdim her şey gitti. Başka PC'de onları kurtardım geri taktım PC gayet çalışıyor. Ben yine de mavi ekran çözülsün diye formatlamak istedim ancak diske Windows'u hiçbir şekilde kuramıyorum bu hataları veriyor.
Sistem yazan diske kurmak istediğimde NTFS hatasını veriyor.
PC HP Omen BIOS sürümü yeni eski değil.

Dosya Ekleri

• 1560282a-8418-42cb-8cc1-0334a597ca17.jpg
    1560282a-8418-42cb-8cc1-0334a597ca17.jpg
    110,4 KB · Görüntüleme: 153
  • 7cceccef-75f2-455e-a189-81d8c4546afc.jpg
    7cceccef-75f2-455e-a189-81d8c4546afc.jpg
    136,6 KB · Görüntüleme: 85
  • d189f3f8-9769-4e37-bc99-20e12b7567a1.jpg
    d189f3f8-9769-4e37-bc99-20e12b7567a1.jpg
    144,1 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleyen: Moderatör:
Hımm, yani laptop olmasına rağmen diski çıkarabiliyorsun. Güzel.

Kurulum tavsiyeleri:
  • Birden fazla disk var ise diğerlerini çıkartın. Sadece sistem kuracağınız sabit disk takılı iken kurulumu başlatın. Kurulum tamamlandıktan diğer diskleri geri takabilirsiniz.
  • Kurulum esnasında ethernet kablosu kullanın, wifi değil.
  • Sabit disk ekranı gelince görünen tüm bölümleri silerek diski tek parça haline getirin ve ilerleyin. (Yani yukarıda eklemiş olduğunuz ekran gelince)
  • Kurulumdan sonra windows güncellemeleri tamamlanmadan hiçbir driver kurmayın. Her gerektiğinde bilgisayarı yeniden başlatarak güncelleme kontrolü yapın. Sabırsız ve aceleci olmayın.
  • Muhtemelen W10 tüm driverleri kuracaktır. Özellikle gerekmedikçe en güncel driver takıntısı yapmayın ve Windows Update tarafından yüklenen driver ne ise onu kullanın.
  • Normalde kurulum sonrası yapılacak ek bir iş yok. Kurduktan sonra gerekirse konu açabilirsiniz.

Hımm, yani laptop olmasına rağmen diski çıkarabiliyorsun. Güzel.

Kurulum tavsiyeleri:
  • Birden fazla disk var ise diğerlerini çıkartın. Sadece sistem kuracağınız sabit disk takılı iken kurulumu başlatın.
  • Kurulum esnasında Ethernet kablosu kullanın, Wi-Fi değil.
  • sabit disk ekranı gelince görünen tüm bölümleri silerek diski tek parça haline getirin ve ilerleyin.
  • kurulumdan sonra Windows güncellemeleri tamamlanmadan hiçbir driver kurmayın. Her gerektiğinde bilgisayarı yeniden başlatarak güncelleme kontrolü yapın. Sabırsız ve aceleci olmayın.
  • Muhtemelen Windows 10 tüm sürücüleri kuracaktır. Özellikle gerekmedikçe en güncel driver takıntısı yapmayın ve Windows Update tarafından yüklenen driver ne ise onu kullanın.
  • Normalde kurulum sonrası yapılacak ek bir iş yok. Kurduktan sonra gerekirse konu açabilirsiniz.

Sadece sistem kurulacak disk ile denedim yine olmadı diski tek parça yapamıyorum. Kurulum sırasında yeniye basıp yer açmak istediğimde 100 MB sistem için MSR (ayrılmış) olarak 16MB olarak toplamda diski 3'e bölüyor ve öyle devam edebiliyorum. Öyle kurulum deniyorum yine hata alıyorum

Diğer diski çıkartın. USB belleği takıp kuruluma başlayın.
Disk görününce bakın orda altta sil seçeneği var. Birden fazla parça ise her parçayı teker teker seçip sil deyin. Sonuçta disk tek bir bütün haline gelecek.
Sonrasında herhangi bir bölümleme yapmadan tek parça haline gelmiş olan diske kurulumu yapabilirsiniz.

Bir önceki yazdığım mesajı kurulum ve kurulum sonrası dikkate alırsanız sorun çıkmayacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı