Windows 10 format atarken hiçbir veri kalmaması nasıl sağlanır?

Mehmet002

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i7 4770
Gt 730
8gb single ram
Merhaba, ben Windows 10 kurulu bilgisayarımı formatlamayı düşünüyorum. İçinde kurtarmayı hedeflediğim hiçbir veri yok her şeyi silmek istiyorum yedekleme yapmayacağım. Windows üzerinden format atınca bildiğiniz üzere sadece Windows'un kurulu olduğu C diski formatlanıyor. Ben C diskini formatlayıp sistem açıldıktan sonra D diskine biçimlendirme yapsam hedefime ulaşmış olur muyum? Yani hiçbir veri kalmamış olur değil mi? Bir dezavantajı vs. var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'ye sahibim. Dediğim gibi biraz da PC'yi rahatlatmak istiyorum.
Edit: Yukarıyı okudum SSD yazmışım kusura bakmayın.

HDD'ye sahibim. Dediğim gibi biraz da PC'yi rahatlatmak istiyorum.
Edit: Yukarıyı okudum SSD yazmışım kusura bakmayın.
HDD ise silmeden bir yolu da var ama HDD işletim sistemine yüklü değil anladığım kadarıyla. Eğer oyunlarda performansı falan da kötü ise HDD için disk birleştirme var. HDD içindeki verileri sıralar. Böylecd HDD hızlanır. Ayrıca işletim sistemi HDD'ye yüklü ise de hızı hissedersin. Format tek çözüm değil her zaman.

Yada biçimlendirirsen düzelir.

HDD ise silmeden bir yolu da var ama HDD işletim sistemine yüklü değil anladığım kadarıyla. Eğer oyunlarda performansı falan da kötü ise HDD için disk birleştirme var. HDD içindeki verileri sıralar. Böylecd HDD hızlanır. Ayrıca işletim sistemi HDD'ye yüklü ise de hızı hissedersin. Format tek çözüm değil her zaman.

Yada biçimlendirirsen düzelir.
Bilgisayarda kurulu gereksiz uygulama çok fazla, oyun oynarken arkada CPU ve RAM yoran bir sürü program çalışıyor. Onlardan kurtulmak aslında hedefim. Dediğim gibi önemli belgem olmadığından dolayı formatın benim için sakıncası yok. Sadece biçimlendirme olayı bir garip geldiği için normal sıfırlamış ve uygulamaları silmiş olur muyum sorusuna cevap aramıştım ve yardımınız için teşekkür ederim sayenizde Low Level Format kavramının ne olduğunu vs. öğrendim.
Ayrıca işletim sistemi HDD'ye yüklü ise de hızı hissedersin.
Zaten 1 disk var o da HDD. Disk yönetiminde 2 disk halinde gözüküyor. Aslında bu diskleri birleştirip formatlamayı düşünmüştüm ama yapamadım, diski küçültüp C: ye eklemeye çalıştığımda diski genişlet butonu inaktif gözüküyor. Bu konu hakkında bilginiz var mıdır, ne yapabilirim?

Bilgisayarda kurulu gereksiz uygulama çok fazla, oyun oynarken arkada CPU ve RAM yoran bir sürü program çalışıyor. Onlardan kurtulmak aslında hedefim. Dediğim gibi önemli belgem olmadığından dolayı formatın benim için sakıncası yok. Sadece biçimlendirme olayı bir garip geldiği için normal sıfırlamış ve uygulamaları silmiş olur muyum sorusuna cevap aramıştım ve yardımınız için teşekkür ederim sayenizde Low Level Format kavramının ne olduğunu vs. öğrendim.

Zaten 1 disk var o da HDD. Disk yönetiminde 2 disk halinde gözüküyor. Aslında bu diskleri birleştirip formatlamayı düşünmüştüm ama yapamadım, diski küçültüp C: ye eklemeye çalıştığımda diski genişlet butonu inaktif gözüküyor. Bu konu hakkında bilginiz var mıdır, ne yapabilirim?
Hocam şimdi format ekranında C olarak ayırdığın bölümü silip yada oradan biçimlendirip, Windows silebilrisin.

Daha sonra D diskini Windows üzerinden biçimlendirebilirsin. Bunu yaparsın yani kolay.

Ama hatırlatayım, iki disk bölümü için de (C ve D) disk birleştirme yaparak ve başlangıç uygulamalarını kontrol ederek HDD'nin hızlandırabilirsiniz. Formata ve sıfırdan başlatmana da gerek yok.

Hocam şimdi format ekranında C olarak ayırdığın bölümü silip ya da oradan biçimlendirip, Windows silebilrisin.

Daha sonra D diskini Windows üzerinden biçimlendirebilirsin. Bunu yaparsın yani kolay.

Ama hatırlatayım, iki disk bölümü için de (C ve D) disk birleştirme yaparak ve başlangıç uygulamalarını kontrol ederek HDD'nin hızlandırabilirsiniz. Formata ve sıfırdan başlatmana da gerek yok.

Disk birleştirmeyi yapamıyorum :) Windows C: diskine kurulu, D: diskinden yer ayıklayıp C:'ye birleştirmek istediğimde C: diskine disk yöneticisinden sağ tık yapınca diski genişlet butonu inaktif olduğundan yapamıyorum.
1725124062903.png
İnternetteki videolarda insanlar bu butonu kullanıyor ama bende kapalı.

Disk birleştirmeyi yapamıyorum :) Windows C: diskine kurulu, D: diskinden yer ayıklayıp C:'ye birleştirmek istediğimde C: diskine disk yöneticisinden sağ tık yapınca diski genişlet butonu inaktif olduğundan yapamıyorum.
Eki Görüntüle 2299104
İnternetteki videolarda insanlar bu butonu kullanıyor ama bende kapalı.
Disk birleştirme o değil. Dediğim şey ile alakası da yok. Sihirli kelime Defrag.

Hocam disk birleştirme işlemi aslında bu değil. Disk birleşitrme dediğimiz olay, diskteki verileri sıralayan bir olaydır. Adı Defrag diye geçer.

Bunu iki disk içinde yapma. Windows ayarlarından yaparsın;
1725124459488.png

Sürücüleri en iyi duruma getir ayarı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı