Windows 10 Format Atarken Logoda Kalıyor

onuarca

Hectopat
Merhaba herkese,

Lenovo Ideapad 330 model laptopa SSD taktım, HDD'i de CD-ROM tarafına taşıdım. Daha sonra format atayım dedim Windows 10 USB ile ama görselde olduğu gibi bu ekranda kaldı hiçbir şey yapmıyor bekletiyor öylece 45 dk falan oldu. Ne yapmam lazım?

1612468803720.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu esnada PC'ni kapatmak bilgisayarını unbootable hale getirebilir, mümkünse az daha bekle eğer olmazsa kapatıp açarsın sorun olursa Windows'u yeniden yukliceksin.

Son düzenleme:
Merhaba herkese,

Lenovo Ideapad 330 model laptopa SSD taktım, HDD'i de CD-ROM tarafına taşıdım. Daha sonra format atayım dedim Windows 10 USB ile ama görselde olduğu gibi bu ekranda kaldı hiçbir şey yapmıyor bekletiyor öylece 45 dk falan oldu. Ne yapmam lazım?

Eki Görüntüle 866267

USB belleğiniz bozuk olabilir veya yanlış yazmış olabilirsiniz farklı bir USB ile deneyin.

CD-ROM tarafına taktığınız aparatı çıkarıp tekrar deneyin.

Denedim fakat aynı sorun devam ediyor. CD-ROM'a taktığım HDD söktüğüm zaman açıldı ve SSD'ye Windows kurdum. Daha sonra HDD tekrar taktığımda SSD'den başlat dediğimde başlatmıyor yine. HDD sökünce açıyor sorun yok, takıyorum yine aynı.
USB belleğiniz bozuk olabilir veya yanlış yazmış olabilirsiniz farklı bir USB ile deneyin.

Denedim 2 farklı USB'den ama sorun aynı. HDD söküp sadece SSD kalınca sorun yok ama ikisi bir aradayken olmuyor.

HDD'yi takıp format ekranında temizleyin içini komple. Muhtemelen içinde önyükleme kısmı duruyor ama başlatacağı şeyi göremediği için öyle yapıyor olabilir.

Dediğinizi yapayım dedim formata başlıyor kurulum başlıyor ekranında dondu kaldı kum saati gösteriyor yaklaşık 30 dakikadır. Başka bir yoldan bu HDD'yi komple temizlemenin bir yolu var mıdır?
HDD'yi takıp format ekranında temizleyin içini komple. Muhtemelen içinde önyükleme kısmı duruyor ama başlatacağı şeyi göremediği için öyle yapıyor olabilir.
Bekliyordum öylece şimdi disk biçimlendirme ekranına girdi sadece aşırı yavaş ve çok bekletiyor şimdi mevcut alanları biçimlendirmeye çalışıyorum bakalım bekliyorum hala.

Son düzenleme:
Diskleri ayarladığınız ekranda Shift+F11 ile olması lazım, diskpart üzerinden silme gerçekleştirin.
Bu HDD yi ben disk kutusuyla harici disk olarak bilgisayarıma bağlasam o şekilde silme yapabilir miyim diskpart ile eğer olacaksa öyle deneyeyim çünkü hala biçimlendir demiştim işlemi bekliyorum çok yavaş.
Diskleri ayarladığınız ekranda shift+F11 ile olması lazım, diskpart üzerinden silme gerçekleştirin.

Açıldı bir şekilde bu kez bilgisayarımda C yi(SSD) görüyordum HDD'yi görmüyordum. Disk yönetiminde görünüyor ayrılmamış birim olarak yeni birim diyorum "bir g/ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi" hatası alıyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı