Windows 10 format atınca Windows 8.1'e dönmesi

Daha fazla  
Benim bilgisayarımda windows 10 yüklü. Format atmak istiyorum. Bilgisayarın kendi format atma tuşuyla, ama daha önceden format attığımda windows 8.1'e dönmüştü bilgisayar sonra güncelleme yoluyla tekrar windows 10'a döndürmüştüm ama şu anda windows 8.1'den windows 10'a güncelleme süresi bittiği için olmayacak. Format attığımda direk windows 10 olarak başlaması istiyorum sistemin. Nasıl yapacağım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlaşılan önceki seferde bilgisayar ile gelen "Recovery" bölümünü kullanmışsınız. Temiz Windows 10 kurulumu yapmak istiyorsanız konuyu açtığınız bölümde gerekli rehberleri bulabilirsiniz.
Ayrıca daha önce Windows 10'a yükselttiğiniz için istediğiniz Microsoft hesabınıza bir dijital lisans bağlanmış durumda. Yani istediğiniz zaman önceki bir Windows sürümünden Windows 10'a yükseltme yoluyla da geçebilirsiniz. Microsoft hesabınızla giriş yaptığınız zaman Windows 10 etkinleşir zaten.

Bir üstteki üyenin vermiş olduğu cevap doğrudur. Ek olarak şunu söyleyebilirim, tıpkı recovery sisteminde olduğu gibi sürücülerle beraber hazır sistem oluşmasını istiyorsanız, elle kurup aktive ettiğiniz ve sürücülerini kurduğunuz Windows 10 sisteminin Norton Ghost, Acronis True Image tarzı bir programla sistemin imajını alıp, sorun yaşadığınız anda sistem imajını geri yükleyerek tekrar format atma, sürücü ve programları kırma döngüsünü ortadan kaldırmış olursunuz.

Windows 10 içindeki kurtarma "bu bilgisayarı sıfırla" bölümünden format atsam direk windows 10 olarak başlar herhalde yoksa windows 8.1` dönermi ?

Bir sorum daha olacak windows 10 lisans anahtarıma nereden bakabilirim ?

Windows 10'a yükseltme ile geçtiyseniz lisans anahtarını bulmanıza gerek yok. Yükseltme ile geçen herkesin ürün anahtarı aynı görünüyor. Önemli olan format attıktan sonra Microsoft hesabınızla giriş yapmanız. Giriş yapınca Windows 10 da etkinleşir.
Ben Ayarlar'dan sıfırlama daha önce yapmadım. Ama bir USB bellek ile temiz kurulum yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı