Bugün format atmak için "Kingston datatraveler exodia onyx 64 GB USB 3.2'" isimli flash belleği satın aldım. Rufus ile Windows ISO dosyasını USB'ye yazdırdım. BIOS kısmından boot seçeneklerinden USB'yi en yukarı aldım ve bilgisayarı yeniden başlattım. Sonrasında kurulum ekranı gelmesi gerekiyorken hiçbir şey olmamış gibi normal bir şekilde açılıyor ve masaüstü ekranı geliyor. Bilgisayarım UEFI destekliyor. Bu sorunu nasıl çözebilir ve başarılı bir şekilde temiz kurulumu yapabilirim?
Boot şeçeneklerinden "UEFI: USB MARKASI, Partition 1" gibi bir bölümü en üste almalısınız. Usbnin sadece isminin yazdığı bölüm legacy kurulumlarda işe yarar.
Bazen ISO dosyasını boottable yaparken sıkıntı oluyor. Yeniden bir ISO dosyası indirip tekrar boottable yapmanızı da öneririm. (nadir de olsa böyle sıkıntılar oluyor.)
Boot şeçeneklerinden "UEFI: USB MARKASI, Partition 1" gibi bir bölümü en üste almalısınız. Usbnin sadece isminin yazdığı bölüm legacy kurulumlarda işe yarar.
Evet Hocam biosdan. Gözükmüyor ise Rufus ile tekrar GPT/CSM yok modunda yazdırıp deneyebilirsiniz.
Olmaz ise;
Boot seçeneklerinde uefi ve legacy both şeklindeyse sadece uefi'ye de alıp deneyin.
Secure boot ve fast boot aktif ise onları da kapatıp denersiniz.
Evet Hocam biosdan. Gözükmüyor ise Rufus ile tekrar GPT/CSM yok modunda yazdırıp deneyebilirsiniz.
Olmaz ise;
Boot seçeneklerinde uefi ve legacy both şeklindeyse sadece uefi'ye de alıp deneyin.
Secure boot ve fast boot aktif ise onları da kapatıp denersiniz.
Zaten o modda yazdırmıştım. Boot seçeneklerinden Secure Boot seçeneğini aktif ederek ve devre dışı bırakarak denemiştim yine olmadı. USB'den şüphelenmeye başladım ben. 1 ay önce bir dostumun USB'sinden format attığımda çalışmıştı. Onda Windows sitesinden kendi boot etme aracını indirip yapmıştım tek seferde olmuştu. Yeni USB'den hem Rufus kullandım hem de kendi aracını kullandım yine işe yaramadı. Tekrar dostumun USB'sini alıp deneyeceğim. Sonuçları yazarım.