Windows 10 format ekranında kitlenme sorunu

Makaleler
21
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Boot ekranında bilgisayar kitleniyor. 3 harddiskle denedim yine aynı. Kimisinde reset atıyor, kimisinde kalıyor.

Format atmaya çalışırken "Windows dosyaları yükleniyor..." bölümünün 3/1'i dolduğunda kitleniyor 10 saniye sonra da klavye gidiyor.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi işletim sistemini hangi anakarta kurmaya çalışıyorsunuz. Daha açık olur musunuz?

Hocam Windows 7 ve XP işletim sistemli harddiskleri yüklemiyor format ekranında da dediğim sorun var.

2 Anakartta da denedim:
ASUS P5B ve Foxconn G41 MXE.

Hocam Windows 7 ve XP işletim sistemli Harddiskleri yüklemiyor format ekranında da dediğim sorun var.

2 Anakartta da denedim:
ASUS P5B ve Foxconn G41 MXE
Daha önce Asus P5B anakarta CD ile format atmayı deneyip ben de başarılı olamamıştım. Format USB'si içindeki setup.exe ile kurulum yaptım.

Foxconn G41 içinse USB ile format öneririm. Aşağıdaki araç ile ISO alıp MBR olarak Rufus ile yazıp başarılı kurabilirsiniz diye düşünüyorum. G41 anakartlara genellikle USB ile başarılı kurulumlar yapmıştım.

Üzücü bir ihtimal de tüm HDD'lerin bozuk olması. Bunu da göz önünde bulundurun.

Daha önce Asus P5B anakarta CD ile format atmayı deneyip ben de başarılı olamamıştım. Format USB'si içindeki setup.exe ile kurulum yaptım.

Foxconn G41 içinse USB ile format öneririm. Aşağıdaki araç ile ISO alıp MBR olarak Rufus ile yazıp başarılı kurabilirsiniz diye düşünüyorum. G41 anakartlara genellikle USB ile başarılı kurulumlar yapmıştım.

Üzücü bir ihtimal de tüm HDD'lerin bozuk olması. Bunu da göz önünde bulundurun.
Hocam tek dileğim o inanın ki.
Yaklaşık 15 - 16 kere falan format atmışımdır böyle kitlenen sistem ilk defa gördüm.

Genelde arkadaşlarıma da ben toplarım çünkü, bugün format USB'si oluşturacağım.

Yaklaşık 5-6 saat sonra sizi etiketleyip bir mesaj atsam uygun mudur?

Boot ekranında bilgisayar kitleniyor. 3 harddiskle denedim yine aynı. kimisinde reset atıyor, kimisinde kalıyor.

Format atmaya çalışırken "Windows dosyaları yükleniyor..." Bölümünün 3/1'i dolduğunda kitleniyor 10 saniye sonra da klavye gidiyor.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Kurulum ekranında (şimdi yükle) kısmında onarım kısmına tıklayın.
Oradan komut satırına şunları yazın.

Diskpart.

List disk deyin.

Oradan kurulum yapmaya çalıştığınız diski seçin,
Seçmek için select disk komunutu kullanarak komutun son kısımına diskinizin.
Başında yazan rakamı girin.
Yaptıkdan sonra komut satırına clean yazıp entere basın.

Daha sonra şimdi yükle diyerek tekrar diskinizi biçimlendirmeden sadece üzerine tıklayıp seçerek tekrar kurulum yapmayı deneyin.

Kurulum ekranında (şimdi yükle) kısmında onarım kısmına tıklayın.
Oradan gelen ekranda.

Diskpart.

List disk deyin.

Oradan kurulum yapmaya çalıştığınız diski seçin,
Seçmek için select disk komunutu kullanarak komutun son kısımına diskinizin.
Başında yazan rakamı girin.
Yaptıkdan sonra komut satırına clean yazıp entere basın.

Daha sonra şimdi yükle diyerek tekrar diskinizi biçimlendirmeden sadece üzerine tıklayıp seçerek tekrar kurulum yapmayı deneyin.
Kurulum menüsüne gelmiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı