Windows 10 Format Esnasında Mor Ekranda Takılması

furkanyukselx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Birkaç gün önce bilgisayarım 4 kez mavi ekran verdi donma vs yaptı. Format atmaya karar verdim. USB ile hangi Windows sürümünü denesem hepsinde aynı hatayı alıyorum. Windows 8.1'de mavi ekranda, W10'da ise mor ekranda kalıyor. Ne yaptıysam çözemedim BIOS pilini söktüm, USB'deki işletim sistemini değiştirdim, RAM yuvasını değiştirdim olmadı. Yardım eder misiniz? Ekrana hiçbir imleç gelmiyor, Windows 8'de kurulum başlıyor yazısında kalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde başka bir harddisk var onunla deneyeyim hocam sağol yorumun için

Merhaba öncelikle mavi ekran hataları .SYS .DLL .EXE gibi uzantılardan kaynaklanır bunu herhangi bir PC tools programı ile onarabilirsin , gelelim format konusuna bu sorunu bende yaşıyorum hiç sıkıntı yapma kasa kullanıyorsan USB belleği kasanın arka portlarına tak. Daha sonra PC yi USB ile boot et. Mesela W10 logosunda takılımı kaldı yapman gereken beklemek eski tür PC ler biraz geç çalışabiliyor. Yani yapman gereken tek şey donan ekranlarda en az 6-7 dakika beklemen. Sorunun çözüldü ise beğenmeyi unutma

NOT: bizzat kendim yaşıyorum bu sorunu.

Sorunu hallettim. 2 ay önce aldığım corsair force le ssd sıkıntılıymış. İlk önce hddnin bağlantısını kestim ssd ile denedim sorun devam etti. Sonra ssdyi kesip hdd ile deneyince sıkıntısız format attım. Anakartım Asus H81-Plus modeli. Yardım ettiğiniz için teşekkür ederim

Ssd'nin faturası elimde Vatan Bilgisayar'a götüreceğim halletmeleri için.

Hocam 6-7 dk değil 2 saat bekledim sürekli aynı ekranda kalıyordu sonunda hallettim. Sistemim eski değil i5-4460-Msı GTX 970- Corsair FORCE LE 120 GB 560/530 SSD-SEAGATE 500 GB 7200 RPM HDD- ASUS H81-PLUS ANAKART EVGA 750 WATT B1 80 PLUS GÜÇ KAYNAĞI VE KİNGSTON 8 GB DDR3 1600 MHZ CL9 BELLEK

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…