Windows 10 format sonrası “an operating System wasn't found” hatası

ErenTeke

Megapat
Katılım
20 Aralık 2014
Mesajlar
303
Çözümler
1
Diskten 8 GB alan ayırıp komut satırı ile format attım. Gayet normal bir şekilde Windows 10'u kurdum ancak tam güncelleştirmeleri yaparken elektrik kesintisi oldu ve yarım saat sonra tekrar bilgisayarı açmaya çalıştığımda bu hatayı almaya başladım. BIOS ayarlarında disk gözüküyor ve onu Boot ediyor ama garip bir şekilde işletim sistemini seçtiğimiz ekrana geçmiyor. Ne kurduğum Windows'a ne de kurulum dosyalarının olduğu 8 GB'lık alanı Boot etmiyor.

5F1903D8-C20C-450B-8ED6-4EF926B631D3.jpeg
 
Güncelleme sırasında kesildiği için. Ve ŞİMDİ anladığım kadarıyla legacy bir sistem. ESP BOOT bölümü yok galiba önyükleyici direk diske kuruluyor bir bölümüne değil. O yüzden harici medya ile format lazım.
Evet legacy sistem. Harici medya takmadan komut satırına ulaşamaz mıyım? Eğer bu mümkünse oradan önyükleme dosyalarını oluşturabilirim.
 
Harici medya ile önyükleme yapıp CMD'ye ulaştım. "bcdboot" komutu ile önyükleme dosyalarını oluşturdum. Format atmama gerek kalmadı.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı