Windows 10 format sonrası FPS düşüşü

Utku42

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle hepinize merhaba. Son günlerde yaşadığım bir sorunu size anlatacağım yaklaşık 1 ay önce bilgisayarıma format attırdım ve büyük bir performans düşüşü yaşadım. Bilgisayarım format öncesinde gayet iyiydi. Uzun zamandır kullandığım için de format gereği duydum, format sonrası bilgisayarım çok yavaşladı ve bu beni çok rahatsız ediyor örnek olarak Windows tuşuna bastığımda açılması 20 25 saniye kadar sürüyor. Aynısı Google Chrome ve benzeri yerlerde de geçerli. Format öncesi Valorant'ı gayet iyi, akıcı bir şekilde oynayabiliyorken şu anda oynayamıyorum bu sadece Valorant için geçerli tabii ki diğer oyunlar format öncesiyle aynı performans değerini veriyor.

Kısaca format sonrası bilgisayarım çok yavaşladı ve buna bir çözüm arıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hepinize merhaba. Son günlerde yaşadığım bir sorunu size anlatacağım yaklaşık 1 ay önce bilgisayarıma format attırdım ve büyük bir performans düşüşü yaşadım. Bilgisayarım format öncesinde gayet iyiydi. Uzun zamandır kullandığım için de format gereği duydum, format sonrası bilgisayarım çok yavaşladı ve bu beni çok rahatsız ediyor örnek olarak Windows tuşuna bastığımda açılması 20 25 saniye kadar sürüyor. Aynısı Google Chrome ve benzeri yerlerde de geçerli. Format öncesi Valorant'ı gayet iyi, akıcı bir şekilde oynayabiliyorken şu anda oynayamıyorum bu sadece Valorant için geçerli tabii ki diğer oyunlar format öncesiyle aynı performans değerini veriyor.

Kısaca format sonrası bilgisayarım çok yavaşladı ve buna bir çözüm arıyorum.
Format attırmak yerine kendiniz kursaydınız keşke. Microsoft’tan Windows 10 ISO’sunu indirip USB’ye yazarak temiz kurulum yapın, bütün güncelleştirmeleri yapıp tekrar deneyin. Technopat’ta birsürü öğretici konu var nasıl format atıldığı hakkında, rahat bir şekilde yapabilirsiniz hiç bir zorluğu yok.

Eğer baştan format atıp güncelleştirmeleri yüklemenize rağmen sıkıntınız düzelmediyse Windows 8.1 veya Windows 7’ye geçiş yapın.

Format attırmak yerine kendiniz kursaydınız keşke. Microsoft'tan Windows 10 ISO'sunu indirip USB'ye yazarak temiz kurulum yapın, bütün güncelleştirmeleri yapıp tekrar deneyin. Technopat'ta bir sürü öğretici konu var nasıl format atıldığı hakkında, rahat bir şekilde yapabilirsiniz hiçbir zorluğu yok.

Eğer baştan format atıp güncelleştirmeleri yüklemenize rağmen sıkıntınız düzelmediyse Windows 8.1 veya Windows 7'ye geçiş yapın.

Windows 7 önermiyoruz önermeyin artık!

Windows 7 önermiyoruz önermeyin artık!
Pardon da niyeymiş o ?
-Güvenlik açığı mı var, güvenlik açığı 11 de de var hepsinde var. Çok kritik bir durum olduğunda Microsoft desteksiz sisteme de güncelleme veriyor zaten. (2017 deki Wannacry virüsü için Windows XP bile güvenlik güncellemesi aldı)
-Güncelleme mi almıyor, Windows 7 zaten tüm aldığı güncellemelerle böyle sıkıntısız bir sistem oldu. Çok ki almasın bu saatten sonra. Hâlâ takır takır çalışıyor en ufak yavaşlama olmadan. Güvenlikten korkan, yok şöyle olmuş böyle olmuş diyen gider antivirüs yükler bu kadar basit.
-Driver mi uyumsuz, öyle bir ihtimal uzayda bile yok. Yok yani kardeşim, en kötü ihtimalle eski sürüm driver kurarsın yine çalışır.
Program uyumluluğu yok, tarayıcılar çalışmıyor diyen düpedüz yalan söylüyor. Windows 7 ye destek kesen sadece VMware Workstation’a denk geldim, onu da 15.xx sürümlerini kurarak hallettim.
UEFI desteği yok, SSD desteği yok diyen de düpedüz yalan söylüyor, Windows 7 bu teknolojilerin pazara sunulmasında öncüsü sayılır.

Ben Windows 7’yi sabaha kadar da, haftalarca aylarca yıllarca da savunurum.
Hele ki Technopat gibi memleketteki bütün Windows 10 fanboylarının, Windows 7 düşmanlarının toplandığı bir forumda daha da çok savunurum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı