Öncelikle herkese merhaba, kısa süre önce bilgisayarın ansızın kapanması ve kapanmasından sonra da bu tip bir durum yaşanmasından ötürü bilgisayarı formatladım. Fakat 3 kez formatlamama rağmen Boot'ta bu tip sorunlar yaşıyorum.
Tek tek işlemlerimden bahsedeyim.
Windows 10 CD'mdeki dosyaları, bir USB stick'e aktardım.
Bağlı olan HDD'min bağlantısını keserek sadece SSD'min üzerine temiz bir kurulum yaptım.
İlk başkta hiçbir sıkıntı yok iken nedensizce 2. Boot'tan sonra bilgisayarda bu durum yaşanmaya başladı.
Ekstra: HDD'mden uzun bir müddettir güç tuşuna bastıktan sonra garip bir ses geliyor ve ufak cızırtı sesleri çıkartıyor.
Arkadaşlar konuyu yanlış anlamış olabilirsiniz, açıklık getirmek için söylüyorum: UEFI'yi MBR'a çevirmem sorunun çözümü değildi, sadece bir denemeydi. Asıl çözüm ise Windows 10 1909 Toplu Güncellemelerini iptal etmem oldu.
Öncelikle yanıtlar için teşekkürler. Şu an safe mode'dan yazmaktayım yani safe mode'da rahat bir şekilde açılıyor PC. Onun dışında yeni formatladım herhangi bir yazılım zarar veremez. Her şey fabrika ayarlarında.
1909 kurulu ve sizin yönteminizi kullandım.
Yardım eden herkese teşekkür ederim, sorunu çözdüm. Sorunun kaynağı tamamen Windows'un kendisi imiş yani Windows güncellemeleri. Risk alıp son bir format daha attım diskimi MBR’a çevirerek ve bu sefer Windows güncellemelerine izin vermedim. Her şey şu an sorunsuz.
Garip. UEFI kurulumda yavaş olup MBR kurulumda hızlı olan bir sistem görmedim. Güncelleme ile yavaşlayan da... Yanlış bir sürücü kurmuştunuz büyük ihtimalle.
Sorun Windows'un kendisi değil UEFI ve BIOS sisteminin kendisinden kaynaklanıyor. UEFI sistem asla MBR sisteme benzemez. İlginç huyları davranışları olabiliyor. Benim i5 3230M SSD laptop UEFI kurulum ile 1 dakikadan uzun sürede açılıyor. BIOS'dan ufak bir ayar değişikliği ile açılış 15 saniyeye düşüyor. Pentium 1.8 işlemci ve daha kötü bir SSD'ye sahip laptop'um ise 15 saniyede açılıyor. Hızlı başlangıç bir UEFI için doğru BIOS ayarlarının yapılması şart. Bir kaç örnek vermek gerekirse Intel hızlı başlangıç teknolojisi, Intel MEI, Sessiz açılış, ve hiç alakası olmayacağını düşündüğünüz bazı ayarlar. Eğer temiz bir UEFI kurulum yapacaksanız disktin bütün bölümleri silinmesinin (D: disk değil) önemli olduğunu aklınızda tutun. Bu konuda yazacak çok şey var ama şuan mobildeyim.
Arkadaşlar konuyu yanlış anlamış olabilirsiniz, açıklık getirmek için söylüyorum: UEFI'yi MBR'a çevirmem sorunun çözümü değildi, sadece bir denemeydi. Asıl çözüm ise Windows 10 1909 Toplu Güncellemelerini iptal etmem oldu.