Windows 10 Format Sonrası Seste Cızırtı Oluştu

En güncel 2019 sürücüsünü kur. http://asrock.pc.cdn.bitgravity.com/Drivers/All/Audio/Realtek_Audio(v8619_FF00).zip

Devamı halinde Windows 10 1809 sürümüne terfi et. Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum - Technopat Sosyal

Halen devam ederse de hoparlörü farklı bir bilgisayarda test et.
Format atmadan önce bir sıkıntı yoktu ama monitör höparlöründen cızırtı geliyor önceden yoktu indiriyorum şimdi onu kuruyum.Ses sorunlarını gider yapıyorum genel ses sürücüsü algılandı diye hata veriyor.
Yok düzelmedi sanırım yine genel ses sürücüsü hatası algılandı yazıyor sorun gider yaptığımda.
Hala devam ediyor masaüstünden oyuna geçince hışırtı yapıyor nasıl bir saçmalık anlamış değilim.

Son düzenleme:
Ses aygıtlarını kurcala ikon sağ click Yürüyme Aygıtları... HDMI audio aktif mi? Cızırtı yapıyor olan o mu bak devre dışı bırak. Monitöre ses nereden gidiyor?
Kulaklık front panel ise oranın ses çıkışı ayrı arka yuvalar ayrı. Cızırtı şaşe sorunuda olabilir. Topraklama soketlerin tam oturduğundan emin ol.

Ses aygıtlarını kurcala ikon sağ click Yürüyme Aygıtları... HDMI audio aktif mi? Cızırtı yapıyor olan o mu bak devre dışı bırak. Monitöre ses nereden gidiyor?
Kulaklık front panel ise oranın ses çıkışı ayrı arka yuvalar ayrı. Cızırtı şaşe sorunuda olabilir. Topraklama soketlerin tam oturduğundan emin ol.
Oyun dışındayken yapmıyor sadece oyunda yapıyor HDMİ degil 3.5 jack anakarta bağlı o kadar çıldırttı beni 3 gündür.

Hınm öyleyse yonga setini tam olarak bul Realtek ALC XXX hangi kod numaralı? Örnekleme hızı gibi bir yazılım hatası yada efektlerde gain boost var. Tam modele göre araştırma yapılabilir.
Nerden o öğreneceğimi bilmiyorum ama donanım kimliği bu.

HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0887&SUBSYS_104386C7&REV_1003

Şuradan anakarta göre eski bir sürüm ile denemeye başla istersen. Mevcut aygıtı kaldırırken sürücü yazılımını sil işaretli olacak şekilde. Kaldır.

Bilgisayarım sağ tık, Yönet -> Aygıt Yöneticisi -> Ses Vid. Denetleyiciler
Realtek HD sağ tık özellikler. Sürücü Sekmesi Kaldır (Görürsen eski sürüme geri dön gibi seçenekte denenebilir)

Şuradan anakarta göre eski bir sürüm ile denemeye başla istersen. Mevcut aygıtı kaldırırken sürücü yazılımını sil işaretli olacak şekilde. Kaldır.

Bilgisayarım sağ tık, Yönet -> Aygıt Yöneticisi -> Ses Vid. Denetleyiciler
Realtek HD sağ tık özellikler. Sürücü Sekmesi Kaldır (Görürsen eski sürüme geri dön gibi seçenekte denenebilir)
Denedim hiçbirşey değişmedi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı