Windows 10 Format Sonrası Takılma

Makaleler
2
Bugün format attım bilgisayara, atmaz olaydım. Takılmalar oluşmaya başladı oyun oynarken normalde gayet akıcı yüksek FPS ile oynuyordum. FPS'te düşmeye başladı. Temiz kurulum yaptım, tüm sürücüleri kurdum.
Sistem;
i7 8700k
MSI GTX 1080
Asus TUF Z370
Corsair CL14 2400MHZ 8x2 RAM
Corsair CS750M Gold PSU
Akasa Venom Voodoo hava soğutması
Windows M.2 960 Evo SSD'de kurulu.
DELL S2417DG 2K G-Sync 165 Hz.

MSI Afterburner ile bakıyorum herşey normal eskiye nazaran hiç anormal bir durum yok.

İşlemci oyunlarda 50-55 arası gidip geliyor. Ekran kartı ise 65-75 arası gidip geliyor. M.2 SSD yük altında 40-45 arası gidip geliyor. Boşta 35-40 arası.

Son düzenleyen: Moderatör:
aynı durum bendede vardı AMD ekran kartı kullanıyorum formattan sonra GPU ölçekleme ayarını açık yaptığım için donduğunu farkettim şimdi o ayarı açmıyorum gayet stabil çalışıyor şimdi.öncedende bu ayarı açıyordum sorun olmuyordu son güncellemeden sonra bu ayarı açınca fena donuyor.sende formattan sonra yaptığın ayarlara dikkat et .

aynı durum bendede vardı AMD ekran kartı kullanıyorum formattan sonra GPU ölçekleme ayarını açık yaptığım için donduğunu farkettim şimdi o ayarı açmıyorum gayet stabil çalışıyor şimdi.öncedende bu ayarı açıyordum sorun olmuyordu son güncellemeden sonra bu ayarı açınca fena donuyor.sende formattan sonra yaptığın ayarlara dikkat et .

Oyun içi ölçeklendirme mi?

pardon sen oyun içi donmalardan bahsetmişsin yanlış anladım ben Windows 10 kendi donuyo sandım.bende Windows 10 kitleniyodu resmen hiçbirşey açılmıyordu ekran kartı ayarlarında yaptığım bi değişiklik yüzünden oluyomuş neyse aynı şeylerden bahsetmiyormuşuz.

Galiba aynı sorunu yaşıyoruz. Çözüm bulursam size buradan ileteceğim.
Güç seçeneği ''Yüksek Performans'' olarak ayarlı değil mi ? Dengeli de anlık takılmalar oluyor çünkü.

Söylediğiniz yaptım sistem biraz toparlandı. Oyunda aldığım FPS düzeldi. Teşekkür ederim. <3

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı