Windows 10 format USB görmeme sorunu

Cesar

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Windows 10 işletim sistemime format atmak istiyorum fakat bir sorunum var. Boot seçeneğini USB yapmak istediğimde aşağıdaki gibi bir sorunla karşılaştım. Bu sorun nedir. Beni nasıl etkiler. Windows içindeyken setupı tıklayarak temiz bir yükleme yapabilir miyim ?

Windows hep böyle açılıyor. Format atabilirsem bu durumdan kurtulabilir miyim ?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

USB cihazında bir sorun olabilir, desteklenmiyor olabilir.

USB yi başka bilgisayarda denedim. Ayrıca yanlış bilmiyorsam CD/DVD gibi seçenekte olmalı oda gözükmüyor. BIOS ta bir hata var gibi geliyor ama beni aşan bir konu.

Bilgisayarınızdaki USB sürücüsü ile başka bir bilgisayardaki sürücü farklı olabiliyor. Bilgisayarda da bir sıkıntı olmuş olabilir.

Benim düşüncem bilgisayarda sorun olduğu. Çünkü resmini paylaştığım üzere açılışta sürekli o siyah ekrandan seçmem lazım yada 30 saniye sonra kendisi windows a giriyor.

@Seda08 Teşekkürler.

Bunu yaptığımda açılmama sorunu yaşamam değil mi ? Çünkü öyle bir şey olur windowsa giremezsem nasıl çözeceğim konusunda hiç bir fikrim yok.

Ayrıca windowsta iken yükleme dosyasını tıklayarak temiz yükleme yapılabilir mi ?

windowsta iken yükleme dosyasını tıklayarak temiz yükleme yapılabilir mi ?
Hayır yapamazsın, Windows.old klasörü oluşturur bir yanda. Temiz kurulum sadece videolardaki gibidir.
Bunu yaptığımda açılmama sorunu yaşamam değil mi ?
Açılmama derken neyde açılmama ? USB belleği görüp Windows kurulumundan sonra açılmama mı ? Eğer düzgün şekilde USB belleğe Windows yazdırdıysan herhangi bir sorun olmadan başlayabilirsin.

@Seda08

Dediğiniz ayarlara baktım. Default yaptıktan sonra secure boot disable yaptım ama usb legacy çıkmadı. Aşağıdaki resimler yardımcı olur umarım.

USB den boot yapamıyorum hala.

bunları yapmama rağmen hala çıkmadı USB boot seçeneği.

Ayrıca benim bios UEFI formatında yüklenebilir mi ?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Günceldir.

29 Temmuz da Windows 10 yükseltme için son gün. O güne kadar bu sorunu çözmek istiyorum ve sorunum hala günceldir. USB görmesi için ne yapabilirim ve eğer görmezse windows ekranında setup dosyasını çalıştırsam yükleme yapabilir miyim ?

Ayrıca windows 10 a yükselttiğim zaman verilen key i ilerliyen aylarda format attığımda kullanabilir miyim yani windows a 1 kere yükselttiğimizde verdiği key ile windows 10 keyimiz olmuş olur mu ?

Bios ta boot ta USB yi görmediği için windows üzerindeyken setupı çalıştırsamda reset attığında USB görmiyeceği için yükleme gerçekleşmez mi ? Yoksa yüklemeyi yapacağı için reset sırasında Harddiskten mi okumaya devam eder ? Windows üzerindeyken setup ile yapılan yüklemede C yi tamamen silmek mümkün müdür ?

Şu an windows 10 kullanıyorum. Yükseltme ile elde ettiğim bu key ile artık her zaman windows 10 sahibiyim diyebilir miyim?

Boot Menüsü Kısayol Tuşları Veritabanı

Bios girmek yerine boot menüsüne girip USB seçebilirsiniz. Farklı usb portlarınıda denemenizi tavsiye ederim. Belkide yazdırmada sorun yaşadınız USB belleği biçimlendirip media creation tool ile temiz bir windows 10 iso indirip rufus ile USB belleğe yazmanız.

Dipnot: Media creation tool da eğer Windows 10 yükleme aracını Usb kurucam derseniz. Rufus programına gerek kalmaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…