Windows 10 Formatında Silinecek Bölümler

Burak Alpn

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Casper Laptop kullanıcısıyım. Orijinal Windows 10 formatı atarken resimde de görüldüğü gibi bir sürü parça var. Bunlardan hangilerini silmeliyim veya biçimlendirmeliyim? Bunların bana bir zararı olur mu acaba? Yardım edebilir misiniz?
Teşekkürler.
WhatsApp Image 2017-10-30 at 21.02.40.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Recovery sistemini kullanmadığım için her zaman tümünü silerim şahsen. Gerçi Recovery bölümünü silmeseniz bile stabil bir şekilde çalışmaya devam ediyor mu diye hiç denemedim o yüzden bilemiyorum.

Laptopta sadece bir tane depolama birimi varsa, yanlışlıkla farklı bir harddiski ya da önceden yedek amaçlı ayırmış olduğunuz Yerel Disk D benzeri bir birimi silme gibi bir olasılığınız yoksa tümünü silebilirsiniz. Bilgisayarın çalışmasına herhangi bir ters etkisi olmaz. Önceki sisteme dair her şeyi silmiş, tamamiyle sıfırdan kuruluma hazır hale getirmiş olursunuz.

Anlatacağım işlem tüm parçaları yok edecek ve diski tamamen temizleyecek, yani tertemiz bir tek parça olacak. Bunu yapmadan dosyalarını başka bir diske yedeklemeni tavsiye ediyorum.
1)Windows kurulumunda (Dili, yaşadığımız yeri ve klavye düzenini seçtiğiniz yer) SHIFT+F10 kombinasyonunu kullanarak cmd ekranını aç.
2)(Vereceğim kodları tırnak işaretsiz " yaz) cmd satırına "diskpart" yaz. DISKPART> çıkınca "list disk" yaz ve karşına tüm diskler gelecek.
3)Kurmak istediğin diskin (ör. 500GB harddisk) numarasını al. Bu diskin numarası en soldaki sekmede olur. (Disk ### veya Disk olarak gözükür.) Genelde harddisklerin numarası 0'dır. Eğer sıfır ise "Disk 0" diye yazar. Daha iyi anlaman için alta resim koyacağım.
4)"select disk X" yaz. X, diskin numarasıdır. Numaran neyse X yerine onu yaz.
5)"clean" yaz. Bu işlem diskini formatlayacaktır.
6)Çarpıya basarak cmd'den çık.
7)"Windows'u Nereye Yüklemek İstiyorsunuz" ekranına kadar gel ve "Sürücü Seçenekleri (Gelişmiş)"e tıkla.
8)"Yeni"ye tıkla, boyuta dokunma. Doğrudan "Uygula"ya tıkla. Karşına bir sekme gelecek. Tamama bas.
9)O dediğin bölümler tekrar oluşacak :D (Ama sakin ol, orda gereksiz parçalar da var. Onların önemi yok ve disk ne kadar toplu olursa o kadar sağlıklı olur.)
10)İleriye bas ve kuruluma başla. (Temiz kurulum için en sağlıklı yöntem budur.)
11)HAYIRLI UĞURLU OLSUN
diskpart.png

Ben her zaman hepsini siliyorum, tek bir tane bölüm kalınca da onu seçip ileri butonuna basıyorum, öylesi temiz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı