Windows 10 formattan sonra düşük internet hızı

Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Mevcut sistem: CPU: AMD Ryzen 5 3500X / GPU: Gigabyte GeForce RTX 2060 6GB / RAM: 16 GB (2x8) (DDR4) (3200 MHz) (XMP) / Anakart: Gigabyte B450M S2H
Meslek
SMMM Stajyer
Daha önceden Windows 7 işletim sistemi kullanıyordum ama Windows 10'a geçme kararı aldım. Formatı attıktan sonra Wi-Fi hızım 10 Mbit'i geçmiyor ama Windows 7'de iken Wi-Fi'de 40-50 arası bir hız değeri alıyordum. Bu kadar bir ciddi düşüş sebebi ne olabilir sizce?

Sürücüler yüklü mü ? Arkada çalışan uygulamalar neden olabilir, İnternet kartın desteklemiyorsa Windows 10'u böyle olabilir.

Eski sistemlerde driver problemi yaşanabiliyor. Donanımlarının windows 10 driverını bulamazsan, elle windows 7 için driverlarını kurmanı öneririm.

+Yukarıda arkadaşlar da belirtmiş, ilk kurulumda windwos çok fazla güncelleme yapacaktır.
++İnternete çıkan diğer programlara da bir bak. Kurduğun programlar da interneti meşgul ediyor olabilir.

Driverlarin hepsi yüklü ve güncel laptopu ilk aldiğimda win10du desteklememesi biraz garip olmaz mı sizcede daha önce de win10 kullanmıştım bu laptop ile ama böyle düşüş yapmıyordu en kötü 30 ila 20 arası veriyordu şimdi 8i bile geçmiyor acaba formatta mı bir sıkıntı vardı?

Temiz kurulum yaptın mı ? (Windows 10)

Temiz kurulum da yaptım, onla mi alakalı sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır telefondan Speedtest yaptığım zaman tam hızı veriyor internet.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…