Bu durumu ilk defa yaşadım cihazım da. Windows 10 1909 format atmak istedim ve formatı falan sorunsuz attım. Windows 10 açıldı ve arkadan yüklemeleri bekledim. Aygıt yönetici de sorun kalmayınca son kez Windows 10 güncellemeleri kontrol ettim ve onları da sorunsuz yükledim. Sıra chipset ve ekran kart sürücüleri güncellemeye gelmişti. Chipset veya ekran kartını güncelledikten sonra yeniden başlattım cihazı. Cihazım üretici logosundan sonra, hoşgeldiniz yazısı geliyor ardından siyah ekran da kalıp fare imleci gözüküyordu. Ben de güvenli moda girip chipset ve ekran kart sürücülerini tamamen temizledim ve öyle açıldı tekrardan sonra. Ekran kart sürücüleri kaldırmak yetmedi ve chipset sürücülerini kaldırdım öyle çözüldü. 2 kere format attım yeniden USB belleğe yazıp aynı sorun olacak mı diye. 2 kere aynı oldu iki kere çözdüm. Sonra tabii temiz chipset ve ekran kart sürücülerini güncel kurdum ve daha olmadı öyle ekranda kalma olayı. Bu sorun Windows 10 kaynaklı mı? Eski ve yeni sürücüleri denedim 2 formatta da aynı hata olmuştu. Harici veya dahili ekran kartıyla oyun oynayabiliyorum uzun süre bu sürede mavi ekran vermedi. Sorun sürücüyü uyuşmazlığı mı yoksa donanımsal bir problem olduğu için mi böyle oldu? Dediğim gibi böyle tip sorunu daha önceden yaşamadım. BIOS sürücüm de günceldir.
Son düzenleyen: Moderatör: