Windows 10 FPS ve Performans ayarları 12.03.2020

TunahanYILDIZ

Centipat
Windows 10 kurulumu yaptıktan sonra sırasıyla size yaptığım performans ayarlarını resimli ve sözel olarak anlatacagim.

Birazdan anlatacaklarım kendi şahsi bilgisayarıma yaptığım ve en verimli şekilde kullanmamı sağlayan ayarlardır. Bazıları kişisel, bazıları kesilikle yapılması gereken. Hepsi FPS oranının artışını sağlayacaktır.

Arkanıza yaslanın, dikkatle dinleyin Sırasıyla:
  • Pil ayarlarından Windows Mobility Power kısmında Yüksek Performans'ı seçiyoruz.
  • Sağ alttan Windows Ayarlar>Sistem>Bildirimler'i kapatıyoruz. Kullanan açık bırakabilir.
  • Hemen aşağıda Güç ve Uyku kısmındaki iki seçeneği de hiçbir zaman seçiyoruz.
  • Çok görevli kısmında göründüğü üzere zaman kapatıyoruz.
  • Ayarlar>Cihazlar>Yazma ayarlarının hepsini kapatıyoruz
  • Ayarlar>Ağ ve İnternet VPN ayarlarını kapatıyoruz
  • Ayarlar>Mobil Etkin Nokta Kısmında iki ayarı da kapatıyoruz. Kullanan açık bırakabilir.
  • Ayarlar>Kişiselleştirme kısmında Saydamlık Efektleri'ni kapatıyoruz.
  • Microsoft Store>Ayarlar kısmından kutucukları kapatıyoruz.
  • Ayarlar>Kişiselleştirme>Başlat kısmını olduğu gibi işaretliyoruz.
  • Görev Çubuğu kısmında Göründüğü Gibi'yi işaretliyoruz
  • Ayarlar>Uygulamalar kısmında Çevrimdışı Hharitalar kısmında Haritalar'ı siliyoruz ve işaretleri kapatıyoruz.
  • Hemen altında Web siteleri için uygulamalar kısmındaki kutucukları kapatıyoruz.
  • En alt kısımda Windows Security'i kapatıyoruz.
  • Ayarlar>Erişim Kolaylığı>Monitör'deki işaretleri kaldırıyoruz.
  • Ekran koruyucu ayarları için işaretleri kaldırıyoruz.
  • Ayarlar>Ara kısmını işaretlendiği gibi yapıyoruz.
  • Ayarlar>Gizlilik'i işaretlendiği gibi kapatıyoruz.
  • Alt kısıımda Etkinlik Geçmişi İşaretlerini kaldırıp Etkinlik Geçmişi'ni temizleyin.
  • Konum kısmında cihazın konum erişimini kapatın.
  • Kamera kısmında ben kullandıklarımı açtım, eğer siz kullanmıyorsanız hepsini kapatın.
  • Mikrofon kısmında kullandıklarımı açtım, eğer siz kullanmıyorsanız hepsini kapatın.
  • Sesle etinleştirme kısmında işaretleri kapatıyoruz.
  • Bildirimler kısmını komple kapatıyoruz
  • Hesap Bilgilerini tamamen kapatıyoruz.
  • Kişiler'i tamamen kapatıyoruz.
  • Takvimi de aynı şekilde kapatıyoruz.
  • Telefon aramalarını kapatıyoruz.
  • Arama kaydını kapatıyoruz.
  • E-posta ayarlarını kapatıyoruz
  • Görevler, ayarlarını kapatıyoruz.
  • Mesajlaşma ve Radyoları da kapatıyoruz.
  • Arka Plan uygulamalarında ben kullandıklarımı açtım, siz dekullanıyorsanız açın.
  • Belgeler ksımında kullandığımı açtım, sizin yoksa kapatın.
  • Resimler ve Videolar aynı şekilde kapatıyoruz, siz kullanıyorsanız açın.
  • Ayarlar Güncelleştirme ve Güvenlik Kısmında seçenekleri işaretliyoruz.
  • Windows Güvenliği>Virüs ve Tehdit korumasına tıklıyoruz. Bütün kutucukları kapatıyoruz.
  • Ağ Konumları'na girip Etki Özel ve Ortak ağ ayarlarını kapatıyoruz
  • Uygulama Tarayıcı Denetimi, bütün ayarları kapatıyoruz.
  • Güvenlik Duvarı ve Ağ Koruması>Bildirimler ayarınıın hepsini kapatıyoruz
  • Windows ayarlarında işimiz bitmiştir.
  • Sağ alt ara kısmına çalıştır yazıp temp ve %temp% yazıp klasörleri temizleyelim.
  • Tekrar Çalıştır'a Regedit yazıyoruz.
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile\Tasks\ kısmında Games Kısmında CPU Priority'e çift tıklayıp değeri 8 yapıyoruz.
  • HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop kısmında"MenuShovDelay" değerini 10 yapıyoruz
  • HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop Mause ksımında MauseHoverTime değerini 10 yapıyoruz.

Evet sevgili arkadaşlar. Yaklaşık 1 saatimi verdim. İstedim ki benim gibi sizde kişisel bilgisayarınızı rahat kullanın. Deneyen arkadaşlar, iyi veya kötü tüm yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla.
Tunahan YILDIZ

Son düzenleyen: Moderatör:
WindowsApps’e girip, Windows’un kurduğu Takvim, Telefon, Skype, Xbox, İnternet Explorer 11 ve kullanmıyorsanız Microsoft Edge’yi silmek muazzam hızlandırıyor. Bunları kapatmak yetmiyor, görev yöneticisinde askıda diye gözüküp RAM kullanmaya devam ediyor onun için silmek gerek. Dün denedim RAM kullanımı çok güzel düşüyor ve arka plan işlemleri güzelce düşüyor. Ancak bunları silmek için bir program kullanmanız gerekiyor.

Ayrıca Windows 10 bazen kendi Nvidia driveri kuruyor onu Microsoft Store’den kaldırıp, regedit kaydı yardımıyla driver güncellemelerini kapattıktan sonra, kendiniz yüklemeniz de aşırı faydalı. Ve eğer yazıcı ve Bluetooth kullanmayacaksanız aygıt yöneticisinden onları devre dışı bırakıp, hizmetler’den durdurmanız da işe yarar.

Son düzenleme:
Kaç yıldır bu ayarlar paylaşılıyor zaten, aynı şeyleri paylaşmaktan sıkılmadınız mı?
Aynı şeyler değil bu ayarları güncel tutmak ve isteyen birkaç üye ve bilmeyenler için bir bilgidir

Başlıkta yazdığım gibi kişisel tercihtir yapmak zorunda değilsin

Doğru ama windows edge kullanan bazı arkadaşlar olduğu için eklememeyi tercih ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…