Windows 10 yükleme esnasında Windows'un yükleneceği diski seçme ekranına geldiğim zaman altta bir yazı çıkıyor: "Windows bu diske yüklenemiyor" diye. Üstüne tıklayınca "Windows bu diske yüklenemez. Disk bir süre sonra bozulabilir. Kullanılan başka sabit diskler varsa, Windows'u başka bir konuma yükleyin." Bu yazı çıkıyor. Ama alttaki "Windows bu diske yüklenemiyor" uyarısına rağmen ileriye basabiliyorum. Sonra bir uyarı daha geliyor. Diskteki yükleme için seçilmiş bölümler önerilen düzende değil. GPT disklerini yüklemeyle ilgili daha fazla bilgi... Diye devam ediyor. Tamam deyip yüklemeyi başlatıyorum ve Windows 10 kuruluyor sıkıntı yok lakin bir süre sonra -bu süre bir ay da olabilir daha az da daha fazla da- Windows göçüyor. Yeniden kurmam gerekiyor.
Şimdi ben 1 sene veya daha fazla süre önce MBR 1TB hard diskimi GPT'ye çevirmiştim. Aceba GPT'ye çevirdikten sonra başka işlemler yapmam mı gerekiyor. Yoksa "önerilen düzende değil diyor" bununla ilgili bir şey mi tam bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Tabiki disk GPT olduğu için UEFI kurulum yapıyorum.
-Kesme işareti falan yapamıyorum klavyenin 2 tuşu çalışmıyor.
Evet bugün gâlibâ Windows gitti. Bilgisayarı yeniden başlatmıştım ve şu ekran geldi.
Şimdilik tek çare format diyerek format atmaya başladım. Format için kurulum ekranını açtığımda C: diski hala dolu gözüküyor. Yanlış boot aygıtını da seçtiğimi düşünmüyorum. Yani sıkıntı bootta olsa.
UEFI+LEGACY açık iken en üstte UEFI HDD vardı.
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Şimdi ben 1 sene veya daha fazla süre önce MBR 1TB hard diskimi GPT'ye çevirmiştim. Aceba GPT'ye çevirdikten sonra başka işlemler yapmam mı gerekiyor. Yoksa "önerilen düzende değil diyor" bununla ilgili bir şey mi tam bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Tabiki disk GPT olduğu için UEFI kurulum yapıyorum.
-Kesme işareti falan yapamıyorum klavyenin 2 tuşu çalışmıyor.
Evet bugün gâlibâ Windows gitti. Bilgisayarı yeniden başlatmıştım ve şu ekran geldi.
Şimdilik tek çare format diyerek format atmaya başladım. Format için kurulum ekranını açtığımda C: diski hala dolu gözüküyor. Yanlış boot aygıtını da seçtiğimi düşünmüyorum. Yani sıkıntı bootta olsa.
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: