Windows 10 Geç Açılma Problemi

15 saniye çokta fazla bir süre değil, ama yine de daha hızlı açılsın diyorsan.

Başlat > çalıştır > msconfig > ön yükleme > gelişmiş seçenekler >
Bu kısımda "işlemci sayısı" yazan yeri,
işlemcinin açılışta tüm gücü ile çalışmasını sağlamak için, çekirdek sayısını arttır,
Muhtemelen 1 yazıyordur, yani açılışta tek çekirdek kullanıyor işlemcin.

Uyguladıktan sonra açılış performansını tekrar gözlemle.
Ne kadar etki edeceği sistemden sisteme değişebilir.
En azından denemiş olursun.

Anakartın fast boot özelliğini açıp deneyin. 850 PRO ile bios yazısı ekrana geldikten 4 SN sonra masaüstü geliyor.
Benimki de tek çekirdekteymiş, uyguladım 1 SN fark etti

Son düzenleme:
Denedim 7 saniyeyi buldu .Bios logosu kapandıkdan sonra 1 saniyede windows açılıyor ama bu seferde biosa giremiyordum düzeltene kadar çatladım , neyse böyle kalsın şimdilik Teşekkür ederim herkese

Denedim 7 saniyeyi buldu .Bios logosu kapandıkdan sonra 1 saniyede windows açılıyor ama bu seferde biosa giremiyordum düzeltene kadar çatladım , neyse böyle kalsın şimdilik Teşekkür ederim herkese
MSI Fast Boot seçeneği açılışta "gereksiz" olan bütün donanımların bağlantısını keserek açılmayı hızlandırır. Buna mouse ve klavye de dahil. Siz zaten çözmüşsünüz sorunu. Çözümü oldukça kolay aslında. Windows tuşuna bastıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat seçeneğine basarken "Shift" tuşuna basılı tutarak ve gerekli yolu izleyerek BIOS'a girebilirsiniz.

Bende de benzer bir sistem var ve benim düşüncem Windows bu durumu tetikliyor gibi. Ama şunu da belirtmek gerekir; ne kadar yazılımsal ve donanımsal "ince" ayar yaparsanız yapın bu durum asla gitmeyecek. Sürekli acaba farklı ayarlar ile daha hızlı açabilir miyim sorusu aklınızı kurcalayacak. Biliyorum, çünkü aynı durum bende de var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…