Başlat simgesine sağ tıklayıp çalıştır açın. Çalıştıra msconfig yazıp çıkan sayfada hizmetler sekmesini açın. Aşada Tüm microsoft hizmetlerini gizle var. Ona tıklayıp orda işinize yaramayan gereksiz şeylerin tikini kaldırın. Sonra masaüstü çubuguna sağ tıklayın yada alt+ctlr+delete görev yöneticisini açın. Başlangıç sekmesinde başlarken açılan gereksiz uygulamaları kapatın. Ayreyten intel grafik kartınızı İntel Driver update utility ile güncelleyebilirsiniz.

intel driver update utility i kurdum son günceli yükledim ama yine aynı. diğer dediğinizi deneyeceğim,teşekkürler.

Hardiskin RPM değeri düşükmüş. 7200 RPM'lik harddisk alırsanız düzelecektir.
ücreti ne kadar pahalımı peki ?

Sabit diskiniz 5400 devirde dönüyor. Bu hızı azaltmış olabilir. Bunun yerine 7200 devirde dönen bir sabit disk ile değiştirmeniz sizin için çözüm olabilir.
bunun onunla alakası yok bence fiyatını bilmiyorum ama ekran kartı driverleri alakalı bir durum öyle tahmin ediyorum yoksa sorun yok tek sıkıntısı dediğim olay.

bunun onunla alakası yok bence fiyatını bilmiyorum ama ekran kartı driverleri alakalı bir durum öyle tahmin ediyorum yoksa sorun yok tek sıkıntısı dediğim olay.

Yanlış biliyorsunuz hocam. RPM 1 dakika içerisindeki gerçekleştirilen dönüş sayısıdır. Bence 7200 RPM devrinde dönen bir hard disk almalısınız.

teşekkürler ama benden düşük modellerde çalışan Windows 10 bende sıkıntı anlamadım yine de teşekkürler ama sorun ekran kartımın uyumsuzluğundan çünkü laptopı kapak kapatıldığında gerçekleşenleri değiştir den uyku moduna aldım. kapağını kapatıp tekrar açtığımda siyah ekranda kalıyor bekliyorum bi 20 25 saniye sonra şifre girip açıyorum. sıkıntı ekran kartında diye düşünüyorum.

Benim anlatmak istediğim çözüm şöyle. Diyelim ki hiçbir çözüm bulamadınız. Bilgisayarınız çok uzun sürede açılıyor ki başlıktada bunu belirtiyorsunuz.

Çözüm olarak ya SSD takacaksınız, ya da sabit diskinizi deviri yüksek başka bir sabit diskle değiştireceksiniz. Ama siz laptop kullanıyorsanız, bunu yapmak çok zor. Yani ya yaparlar da çok para alırlar, ya da yapmazlar. Bir laptopa SSD veya sabit disk değişikliği yapıldığını görmedim.

Altta örnek bir SSD-HDD performans değerlerini görüyorsunuz.

Intel HD Graphics 3000'in bazı sebeplerden dolayı Windows 10 ile ilgili sorunları var. Intel 2. jenerasyon grafik hızlandırıcıları için güncelleme yayınlamıyor ve yayınlayacağını da sanmıyorum topu Microsoft'a atmış görünüyor. Sen yine şanslı sayılırsın pek çok durumda sistem hiç açılmayabilmektedir. Aygıt yöneticisinde Intel HD graphics'e çift tıklayın ayrıntılar sekmesinde alttaki kutucuktan donanım kimliklerini seçin yazanları kopyalayıp buraya yapıştırın. Microsoft catalog'dan ve başka bir kaç yerden bakarım.

Yanlış biliyorsunuz hocam. RPM 1 dakika içerisindeki gerçekleştirilen dönüş sayısıdır. Bence 7200 RPM devrinde dönen bir hard disk almalısınız.
çözümü bulamazsak almak zorunda kalacağım ama alamam şu an zor , win8.1 dönüş yaparım artık, onda sorunsuz kullanıyordum, yapacak bişey yok teşekkürler.

evet pahalı hocam ya yine de sağolun teşekkürler.

teşekkür ederim hocam buyrun ;
http://i.hizliresim.com/7MPlqN.jpg

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…