Windows 10 geçiş yöntemleri

slayerninja90325

Hectopat
Daha fazla  
Kulaklığımın artık Windows 7 işletim sistemini desteklememesi neticesinde buraya gelmek zorunda kaldım bilgisayarım kaldırır mı emin değilim, nasıl geçerim onu bile bilmiyorum PC'de Media Creation Tool var baktım içine Windows 10 kurulumuymuş. Şimdi benim istediğim şey şu an bilgisayarım nasıl ise öyle Windows 10'a geçmek istiyorum hiçbir şeyin silinmesini istemiyorum önemli fotoğraflar var o yüzden. Neyse hemen bilgisayarın ıvır zıvırını yazayim. Ayrıca ben flash ile kurmayı falan bilmiyorum.

4 GB RAM.
i5 2400 3.10GHz
Radeon HD 3610/3650 emin değilim ikisinden birisi.
C: Diskinde toplam 240GB yer var.
D: Diskinde 224 GB yer var.

Hiçbir şey söylemedin kaldırır mı peki? Şu an PC nasılsa yükselttiğimde öyle olmasını istiyorum 1 tane fotoğraf bile silinmesin istiyorum eminsin değil mi?

Evet, eminim yükseltme ile geçersen silinmez ama yine de Google Drive gibi yerlere yedekleyebilirsin önemli dosyalarını. Bu arada SSD mi var HDD mi? İşlemci ve RAM kaldırır ama kasabilir. SSD varsa günlük kullanım için iyi ama HDD varsa gerçekten kasar. HDD varsa Windows 8.1 geçmeni öneririm.

Evet, eminim yükseltme ile geçersen silinmez ama yine de Google Drive gibi yerlere yedekleyebilirsin önemli dosyalarını. Bu arada SSD mi var HDD mi? İşlemci ve RAM kaldırır ama kasabilir. SSD varsa günlük kullanım için iyi ama HDD varsa gerçekten kasar. HDD varsa Windows 8.1 geçmeni öneririm.

Evet HDD var, fakat emin değilim Windows 8.1 hakkında bir bilgim yok.

Tam olarak ne kadar yavaşlıkta çalışır hani fark edilecek kadar var mı Google açmayacak kadar ya da oyun açmayacak kadar (oyun diye kastettiğim CoD MW2 Garry's Mod vesaire.)

Açılırken yavaş açılır. Güncelleme yaparken Chrome açmakta zorlanır. Virüs taraması yaparken arka planda başka uygulama çalıştırırken bilgisayar zorlanır. Eğer Windows 10 kuracaksan optimizasyon yapmadan çok yavaş kullanırsın.

Bahsettiğin oyunlar sıkıntı çıkartmaz.

Windows 10'u kurduktan sonra Defender'ı ve güncellemeleri devre dışı bırakman daha iyi olabilir performans açısından.

Açılırken yavaş açılır. Güncelleme yaparken Chrome açmakta zorlanır. Virüs taraması yaparken arka planda başka uygulama çalıştırırken bilgisayar zorlanır. Eğer Windows 10 kuracaksan optimizasyon yapmadan çok yavaş kullanırsın.

Bahsettiğin oyunlar sıkıntı çıkartmaz.

Windows 10'u kurduktan sonra Defender'ı ve güncellemeleri devre dışı bırakman daha iyi olabilir performans açısından.

Yani Windows 10'dan sonra beğenmezsem gene Windows 8.1'e geçebilirim değil mi? Ayrıca dediğin gibi bazı şeyleri de devre dışı bırakırım Rehber'de yazan şeyleri de uygularım duruma göre Windows 8.1'e geri geçerim. Çok soru soruyorum affola, emin olmak istiyorum sadece.

Yani Windows 10'dan sonra beğenmezsem gene Windows 8.1'e geçebilirim değil mi? Ayrıca dediğin gibi bazı şeyleri de devre dışı bırakırım Rehber'de yazan şeyleri de uygularım duruma göre Windows 8.1'e geri geçerim. Çok soru soruyorum affola, emin olmak istiyorum sadece.

Evet, geçebilirsin ama USB bellek kullanman gerekebilir bu sefer. USB belleğin yoksa yine yardımcı olurum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı