Windows 10 gelişmiş seçeneklerde sıfırlama yok

Yer
İstanbul
Merhaba, bilgisayarıma gelişmiş seçenekler menüsünden sıfırlamak istedim fakat sıfırlama tuşu yerinde yoktu. Neden olabilir bu durum?

Dosya Ekleri

• IMG_0968.jpeg
    IMG_0968.jpeg
    131,5 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_0967.jpeg
    IMG_0967.jpeg
    137,7 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarıma gelişmiş seçenekler menüsünden sıfırlamak istedim fakat sıfırlama tuşu yerinde yoktu. Neden olabilir bu durum?

Formatlamaya mı çalışıyorsunuz? Yoksa sadece sıfırlamayı mı?

Bu ekranda olman lazım sıfırlamak için 2. gördüğün gibi buradada yok çözümünü vereyim:
Büyük olasılıkla bu yordamlar Windows dosyalarını bozmuş veya Windows başlangıcını kesintiye uğratmaktadır. Bu gibi durumlarda, flash sürücü gibi Windows yükleme medyası'nı kullanarak sistemi kurtarmayı deneyebilirsiniz.
Sisteminizi kurtarmak üzere bir Windows yükleme medyası oluşturmak için, 8 GB'lık bir flash sürücüye ve medyayı oluşturmak için çalışan bir bilgisayara ihtiyacınız olacaktır. Aşağıdaki kılavuzu izleyin.

Dikkat: Konu hakkında çok az bilginiz varsa, işlemi yapmaktan kaçının ve ekipmanınızı nitelikli ve güvenilir bir profesyonele götürün. Bu şekilde, zaman kaybetmekten ve veri kaybı, sistem bozulması ve diğerleri gibi sorunları önlersiniz.

Adım 01 - yükleme medyası oluşturma.

1. aşağıdaki Microsoft web sitesine gidin > web sitesinde "aracı şimdi indir" e tıklayın.

https://www.microsoft.com/en-us/software-downlo...

2. USB flash sürücüyü bağlayın ve indirilen aracı çalıştırın > koşulları kabul edin ve devam > devam edin "yükleme medyası oluştur" seçeneğini seçin.
Dikkat: İşlem sırasında biçimlendirileceği için flash sürücüde depolanan tüm dosyalarınızın yedeğini alın.

3. dil, sürüm ve mimariyi seçin. Varsayılan olarak, bu seçenekler otomatik olarak doldurulur > "ileri" yi tıklayın.

4. "USB flash sürücü"yü seçerek kullanılacak flash sürücüyü seçin > "ileri"ye tıklayın.

Flash sürücü biçimlendirilir ve Windows yükleme medyası olarak yapılandırılır.

Adım 02 - medya kullanarak Windows'u geri yükleme.
1. bilgisayarınız kapalıyken, Windows yükleme medyanızı bağlayın > ekipmanı açın ve önyükleme menüsüne, genellikle F12 veya F10 tuşuna erişmek için ilgili tuşa basmaya devam edin.

2. genellikle "UEFI USB:" <flash Drive="" Brand="">, "USB: <flash Drive="" Brand="">" veya benzer adlar.

Not: Bazı durumlarda, genellikle F2, del (sil) veya esq tuşuna basarak aygıtın BIOS'una erişmeniz ve flash sürücüyü önce genellikle önyükleme menüsü'nde bulunan önyükleme sırası'na yerleştirmeniz gerekir.

3. Windows kurulum ekranı başladığında, "ileri" yi tıklayın > sol alt köşedeki "kurtarma seçenekleri" veya "bilgisayarınızı onarın" ı seçin.

4. Windows'u onarmayı denemek için çeşitli seçeneklere sahip olan "sorun giderme" yi tıklayın.
- Başlangıçta, "başlangıç onarma" yı tıklayın > kullanılan işletim sistemini seçin > varsa bir şifre girin, aksi takdirde boş bırakın.

4.1 hata devam ederse, "sistem geri yükleme" yi seçin > işletim sisteminizi seçin > "ileri" yi tıklayın > en son geri yükleme noktasını seçin > adımları onaylayın ve geri yüklemeyi başlatmak için sonuna kadar ilerleyin.
Not: Bilgisayarınızda herhangi bir geri yükleme noktası yoksa, sistem geri yükleme ekranında bir ileti görüntülenir. Bu nedenle, sonraki adıma geçin.

4.2 "komut istemi"ni seçin > işletim sisteminizin sürücü harfini, genellikle C harfini, ardından iki nokta üst üste :)) - örneğin, "C:" (tırnak işaretleri olmadan) - yazın ve enter tuşuna basın.
Not: Aşağıdaki komutları ilgili boşluk ve karakterlerle birlikte yazın.
- Aşağıdaki komutu terminale yazın ve enter tuşuna basın.
SFC /scannow

- Komut bittiğinde, bir sonrakini çalıştırın:
Chkdsk /f /x /r

- Sonunda, komut terminalini kapatın > "bilgisayarı kapat" ı tıklayın > kapatırken, ekipmanı tekrar açın ve sistemin başlayıp başlamayacağını görün.

4.3 başlangıçta "sorun giderme" seçeneğinin yanında bulunan "cihaz kullan" seçeneğini seçin > depolama sürücünüzü seçin ve prosedürün tamamlanmasını bekleyin.

5. bu seçeneklerden hiçbiri yardımcı olmazsa, Windows'un biçim ve temiz yüklemesini veya diğer yordamları gerçekleştirmeniz gerekebilir.

Aşağıdaki bağlantı, Microsoft desteği tarafından sunulan diğer bilgileri ve çözümleri içerir.

https://support.microsoft.com/en-us/windows/rei...

Umarım bu çözümler size yardımcı olmuştur!

İçtenlikle.

Gilson filho </flash></flash>

eğer anlamadıysan sana buldugum linki verim

Dosya Ekleri

• e03d9b02-430f-43a5-a6c9-09595a767fb1.jpg
    e03d9b02-430f-43a5-a6c9-09595a767fb1.jpg
    40 KB · Görüntüleme: 49
Formatlamaya mı çalışıyorsunuz? Yoksa sadece sıfırlamayı mı?

Formatlamaya hocam BIOS ekranı gelmiyor sistem BIOS'ta oluyor fakat monitörde görüntü yok nedendir acaba? Bende biraz araştırınca bu yöntemi gördüm girdim fakat sıfırlama diye bir seçenek yok bu BIOS ile ilgili bir çözüm var mı anakart Intel H61.

Formatlamaya hocam BIOS ekranı gelmiyor sistem BIOS'ta oluyor fakat monitörde görüntü yok nedendir acaba? Bende biraz araştırınca bu yöntemi gördüm girdim fakat sıfırlama diye bir seçenek yok bu BIOS ile ilgili bir çözüm var mı anakart Intel h61.

Yani formatlamayı denedim kısacası fakat BIOS'ta görüntü alamadım.

Formatlamaya hocam BIOS ekranı gelmiyor sistem BIOS'ta oluyor fakat monitörde görüntü yok nedendir acaba? Bende biraz araştırınca bu yöntemi gördüm girdim fakat sıfırlama diye bir seçenek yok bu BIOS ile ilgili bir çözüm var mı anakart Intel h61.

Bunu nasıl çözebilirim var mı bir bilginiz?

Monitör hiç mi görüntü vermiyor USB takıp formatlamayı deniyorsunuz değil mi?

Klasik USB takıp boot menüsünden format atacağım fakat BIOS'a delete tuşu ile girdiğim an monitöre görüntü gelmiyor fakat tuşlar falan çalışıyor F10 enter yapıp BIOS'tan çıktım görmeden.

Klasik USB takıp boot menüsünden format atacağım fakat BIOS'a delete tuşu ile girdiğim an monitöre görüntü gelmiyor fakat tuşlar falan çalışıyor F10 enter yapıp BIOS'tan çıktım görmeden.

BIOS'tan görmeyerek çıktıktan sonra klasik Windows açılıyor görüntü geliyor. Her şey normale dönüyor.

Nasıl çözeceğim hocam ben bu durumu format atamıyorum şaka gibi.

BIOS'tan görmeyerek çıktıktan sonra klasik Windows açılıyor görüntü geliyor. Her şey normale dönüyor.

Dönüştürücü kullanıyorum ondan kaynaklı olabilir mi?

Hocam maalesef BIOS hakkında çok bir bilgim yok eğer sistem açılıyorsa ayarlar üzerinden sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• IMG_0969.jpeg
    IMG_0969.jpeg
    99,4 KB · Görüntüleme: 37
Bilemiyorum başka bir kablo ile deneyin ama kabloda sorun olacağını sanmıyorum.

Kurtarma ortamı dediği USB bellek olabilir mi?

Rufus ile ISO yazdırdığım USB takılı hocam.

Bakın BIOS ekranındayım fakat görüntü bu şekil.

Dosya Ekleri

• IMG_0970.jpeg
    IMG_0970.jpeg
    110,9 KB · Görüntüleme: 33

Technopat Haberler

Geri
Yukarı