Windows 10 Gereksiz Servisleri Kapatma

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte RX 9070 XT Gaming OC // Intel I5 12400F/ Asrock H610M / Corsair 32GB (2x16) 3200 MHz Ram / 500GB Kioxia Exceria NVMe SSD, 2TB+500GB HDD / Aerocool Aero 800 Black Edition / PSU : Enermax Revolution D.F.X 1200W 80+ Gold / Samsung LU28E590DS/UF 4K 1Ms - ASUS VS229HA FULL HD/
Arkadaşlar, Windows 8.1'de 1.4 GB RAM kullanımının, Windows 10'da bir nebze arttığını görüyorum. Sizce bu gereksiz servisler nelerdir? Hangi servisleri devre dışı bırakmalıyım?

Komut satırına msconfig yazın. Servisler kısmından Microsoft olmayan servisleri gizledikten sonra ihtiyacınız olmayanları işaretini kaldırıp onaylayın. Ayrıca görev yöneticisinden başlangıç kısmına gelip ihtiyacınız olmayan programları kapatın. Bunları yapıp bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra program çalıştırmadan görev yöneticisinde bellek kullanım oranına göre sıralayın göze çarpan programları söyleyin ya da resmini yollayın.

Windows 7 ve üstü tüm Windows'larda, buna Windows 10 da dahil, servisler tetikleme çalışır, yani kullanılmayan servisler ayakta tutulmaz.

Kullanıcı ve/veya başka bir tetikleyici konumlanır/tetiklerse servis çalışır. Bu yüzdendir yine aynı Windowslar'da sürümler arası performans farklılıkları oluşmaz, Home vs Pro gibi...

Understanding Trigger Start Services In Windows 7

Yani kapatmanıza gerek yok servis, zaten kullanılmıyorsa, gerek yoksa, Windows 10 kapalı tutuyor.

Ram kullanımının artmasının "görünmesi" gayet normal. Bu yeni Windows bellek yönetimi ile ilgili bir durum. Merak etmeyin ram kullanımınız sadece öyle "görünüyor" işin aslı başka...

Windows 10 Bellek Yönetimi (Yeni Teknoloji)

Windows 7 ve üstü tüm Windowslarda buna Windows 10 da dahil servisler tetikleme çalışır, yani kullanılmayan servisler ayakta tutulmaz,

Kullanıcı ve/veya başka bir tetikleyici konumlanır/tetiklerse servis çalışır. Bu yüzdendir yine aynı Windowslarda sürümler arası performans farklılıkalrı oluşmaz. Home vs Pro gibi..

Understanding Trigger Start Services In Windows 7

Yani kapatmanıza gerek yok servis, zaten kullanılmıyorsa, gerek yoksa, Windows 10 kapalı tutuyor.

Ram kullanımının artmasının "görünmesi" gayet normal bu yeni Windows bellek yönetimi ile ilgili bir durum. Merak etmeyin ram kullnımınız sadece öyle "görünüyor" işin aslı başka...

Windows 10 Bellek Yönetimi (Yeni Teknoloji)
2 tane yanlış bilgi vermişsiniz.

Birincisi eğer bir servis otomatik olarak ayarlanmışsa her zaman aktif kalabilir. Bu servisin kendisiyle ilgili bir durum. Örneğin yazdırma biriktirme servisi her zaman açık kalıyor ve yazıcısı olmayan bilgisayarda boş yere çalışıyor. Ben yazıcı olmayan bilgisayarda genelde kapatıyorum. Manuel seçeneğine alırsanız tetiklemeyle çalışmasını garanti altına almış olursunuz. İşin özü yüklemeyle gelen servisler genelde hep aktif kalıyor ve çoğu kullanıcı bunun farkında olmadığı için sistemin zamanla ağırlaştığını sanıyor. Hatta forumda moderatörlerde ASC'ye karşı bir algı var. ASC sistemi ağırlaştırıyor. Belki standart kullanıcı için servisleri kapatmasını bilmediği için yük getirebilir. Ama bilen kullanıcı yüklenen 2 servisi kapattığı anda sisteme yük bindirmesi imkansız. Çalışmayan şey sisteme niye yük bindirsin.

İkincisi bellek yönetimi yeni teknoloji diye bahsettiğiniz 10525 insider yapısıyla beraber kullanıcılara sunuldu. Şu anki kararlı yapı olan 10240'da mevcut değil. Kararlı sürüm kullanıyorsa arkadaşı şu anda ilgilendiren bir durum değil.

Son düzenleme:
Ekran Alıntısı.PNG
2 tane yanlış bilgi vermişsiniz.

Birincisi eğer bir servis otomatik olarak ayarlanmışsa her zaman aktif kalabilir. Bu servisin kendisiyle ilgili bir durum. Örneğin yazdırma biriktirme servisi her zaman açık kalıyor ve yazıcısı olmayan bilgisayarda boş yere çalışıyor. Ben yazıcı olmayan bilgisayarda genelde kapatıyorum. Manuel seçeneğine alırsanız tetiklemeyle çalışmasını garanti altına almış olursunuz. İşin özü yüklemeyle gelen servisler genelde hep aktif kalıyor ve çoğu kullanıcı bunun farkında olmadığı için sistemin zamanla ağırlaştığını sanıyor. Hatta forumda moderatörlerde ASC'ye karşı bir algı var. ASC sistemi ağırlaştırıyor. Belki standart kullanıcı için servisleri kapatmasını bilmediği için yük getirebilir. Ama bilen kullanıcı yüklenen 2 servisi kapattığı anda sisteme yük bindirmesi imkansız. Çalışmayan şey sisteme niye yük bindirsin.

İkincisi bellek yönetimi yeni teknoloji diye bahsettiğiniz 10525 insider yapısıyla beraber kullanıcılara sunuldu. Şu anki kararlı yapı olan 10240'da mevcut değil. Kararlı sürüm kullanıyorsa arkadaşı şu anda ilgilendiren bir durum değil.

Katılıyorum , servis otomatik ise devamlı arka planda çalışıyor. Birkaç gereksiz program ve servisleri kapatarak 1.2 gb-%14 seviyesine indirdim.

Sizler de sistem boştayken değerler neler yazarsanız sevinirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı