Windows 10 gereksiz uygulamaları ve bloatwareleri kaldırmak

Croqs

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Windows 8.1 kullanırken forumdan bir rehber ile çok uğraşmadan kaldırılabiliyordu ancak Windows 10 için yapamıyorum. Bloatwareleri, görev yöneticisinde RAM yiyen uygulamaları nasıl kaldırabilirim?

Windows 8.1 kullanırken forumdan bir rehber ile çok uğraşmadan kaldırılabiliyordu ancak Windows 10 için yapamıyorum. Bloatwareleri, görev yöneticisinde RAM yiyen uygulamaları nasıl kaldırabilirim?

IObit uninstaller, revounistaller, CCleaner tarzı programlar ile kaldırabilirsin veya NTLite ile ISO dosyalarını düzenleyerek hiç uğraşmadan Windows 10 kullanabilirsin.

Bu rehber ile kullanmadığın Windows uygulamalarını kaldırabilirsin.

O&O AppBuster ile kullanmadığın ve kullanmayacağın sistem programlarını kaldırabilirsin.

Bence bu tarz uygulamaları kullanmadan bilinçli olması şart. Üstelik Türkçe dil desteği yoksa. Bunun diğer O&O ShutUp10++ adlı uygulamasını denedim, yanlışlıkla hepsini aktif hale getirdim ve Ayarlar'ın simgesi fotoğraflar şeklinde gözüküyor. Format atmak durumunda kaldım sayılır.

Bence bu tarz uygulamaları kullanmadan bilinçli olması şart. Üstelik Türkçe dil desteği yoksa. Bunun diğer O&O ShutUp10++ adlı uygulamasını denedim, yanlışlıkla hepsini aktif hale getirdim ve Ayarlar'ın simgesi fotoğraflar şeklinde gözüküyor. Format atmak durumunda kaldım sayılır.
Nasıl kullanılacağına dair forumda rehberler var. Kullanmadan önce bakmazsa zaten kendi fişini kendi çekmiş demektir. Zaten Windows uygulamalarını kaldırarak kendisi risk alıyor, ayrıca kullanımı çok zor olan bir program da değil. Tek tek kaldırmak veya Debloat vb. bir şeyle uğraşmaktansa bununla yapmak daha güvenli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı