Windows 10 görev çubuğu çalışmıyor

MuhammedA10

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : İ5-1240P Ram: 16 GB DDR4 3200mhz
Ekran Kartı: RTX3050 Depolama: 500GB ssd
RAM
16GB DDR4 3200 Mhz
SSD veya HDD modeli
Micron 500 GB nvme SSD
Ekran kartı
RTX 3050
İşlemci
İntel Core İ5-1240P
Merhaba arkadaşlar 2 farklı bilgisayarda Windows 10 (Home, Pro) kullanırken aynı sorunla karşılaştım hatta sadece ben değil birkaç arkadaşımdan da aynı sorunla karşılaştıklarını duydum. Şimdi sorun şu ki bilgisayarı açtığımda eğer Wi-Fi "açık ve bağlı şekilde" kalmışsa görev çubuğu yüklenmiyor ve çalışmıyor(hiçbir tıklamaya vs. cevap vermiyor, ikonlar gözükmüyor.) Birkaç deneme yaptım Wi-Fi sadece açıkken(herhangi bir ağa bağlı değilken) yeniden başlatınca görev çubuğu sorunsuz şekilde çalışıyor. Bir Wi-Fi ağına bağlanıp tekrar yeniden başlatınca bir şey dikkatimi çekti. Şimdi şöyle ki eğer kendi telefonumdan veri paylaşımı yapıp bağlanırsam sorunsuz şekilde yine görev çubuğu çalışıyor ama ortak bir ağa (Şifresiz ağlarda oluyor sanırım) bağlanıp yeniden başlatırsam görev çubuğu çalışmıyor. Konu hakkında bilgi sahibi olan varsa acaba neden kaynaklı böyle bir durum oluşuyor bundan nasıl kurtulabilirim çözümü nedir?

Dipnot: Görev çubuğu çalışmaz durumda ise F tuşlarını kullanarak uçak moduna alın(bende FN+F9 ) ve görev çubuğuna birkaç defa hızlıca üst üste tıklayarak çöküp yeniden başlamaya zorlayın görev çubuğu çalışır hale gelecektir).Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar geçici çözüm için yazdığım bu yöntemi kullanabilir.
Dipnot 2: Yukarıda yazdığım işlem bende ve arkadaşlarımda her seferinde işe yaradı. Ama benim istediğim şey neden böyle oluyor konuyla ilgili bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi? Bir de kalıcı bir çözümü var mıdır acaba bu durumun?
Dipnot 3: Ortak ağdan kastım2 farklı ağda bu sorunu yaşadım biri KYK yurdumdaki KYKWifi Diğeri ise XBelediyesinin kütüphanede kullanılan Wi-Fi Ağı. Her ikisine de bağlandıktan sonra oturum açmak gerekiyor.
Elimden geldiği kadar detaylı bilgi vermek istedim belki konunun piri biri sorunu çözer diye. Şimdiden teşekkür ederim...

Ek olarak az önce benzer bir konuda (Windows 10 Görev Çubuğu Çalışmıyor) çözüm olarak işaretlenen işlemi (cmd açıp SFC/SCANNOW komutunu da kullandım) uyguladım ve bozuk dosyalar onarıldı demesine rağmen Sorun devam etti.

Son düzenleme:

Benzer bir durum da şu an bende var KYK interneti bazen atıyor sunucu yenilenmesinden kaynaklı ama mobil ağda ve okul kütüphanesi gibi ortak ağlarda sürekli ağdan atma ve görev çubuğunun tepki vermeme sorunu yaşıyorum bunu Windows 10 Home indirdikten sonra yaşamaya başladım sadece kendi bilgisayarımda olan bir sorun olarak görüyordum ama yanımda arkadaşım da aynı sorunu yaşadıktan sonra bunun Windows ile alakalı bir sorun olduğunu fark ettik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…